Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία, Ιταλία : Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Κύπρο

Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία, Ιταλία : Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Κύπρο

Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν χθες πάνω από την Κύπρο στο πλαίσιο των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν χθες πάνω από την Κύπρο στο πλαίσιο των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Κοινές ασκήσεις

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των τεσσάρων χωρών διεξάγονται από χθες έως τις 28 Αυγούστου στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο νοτίως της Κύπρου.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται μεγάλο φάσμα αντικειμένων ναυτικών και αεροπορικών ασκήσεων αλλά και αντικείμενα Ερευνας και Διάσωσης.

Βίντεο που απέστειλε αναγνώστης του SigmaLive δείχνει μαχητικά να πετάνε πάνω από το χωριό Γεράσα, ενώ υπάρχουν και αναφορές για μαχητικά πάνω από την Σκαρίνου.

Πηγές από το υπουργείο Αμυνας της Κύπρου επιβεβαίωσαν ότι οι αναφορές και τα βίντεο σχετίζονται με την κοινή στρατιωτική άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ» που πραγματοποιείται το διήμερο 26-28 Αυγούστου.

Μήνυμα από τη Γαλλία

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα μαχητικά πέταξαν και πάνω από το αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αλλά και από άλλες περιοχές.

Η Γαλλία συμμετέχει στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τρία γαλλικά αεριωθούμενα Rafale και φρεγάτα εξοπλισμένη με ελικόπτερο.

Η γαλλίδα υπουργός Αμυνας, Φλοράνς Παρλί, έγραψε στο Twitter ότι «η Ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε χώρο έντασης. Με τους Κύπριους, Ελληνες και Ιταλούς εταίρους μας, ξεκινάμε σήμερα στρατιωτική άσκηση με αεροπορικά και θαλάσσια μέσα».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Αμυνας της Κύπρου, τονίζοντας ότι «τα τέσσερα Ευρωπαϊκά Κράτη της Μεσογείου επιθυμούν να συνεισφέρουν με σκοπό μια ενισχυμένη, συλλογική, ναυτική παρουσία, που θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, στον διάλογο και στη συνεργασία».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024