Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς έφτασαν έξι ελληνικά F-16 στην Κύπρο - Αερομαχίες με τουρκικά

Πώς έφτασαν έξι ελληνικά F-16 στην Κύπρο – Αερομαχίες με τουρκικά

Παρά τις άκαρπες προσπάθειες των Τούρκων να τα εμποδίσουν, τα ελληνικά αεροσκάφη συμμετέχουν στην 4μερή άσκηση Ελλάδας - Γαλλίας - Κύπρου – Ιταλίας.

Με μία καλοσχεδιασμένη επιχείρηση από το ΓΕΕΘΑ έξι ελληνικά F-16 απογειώθηκαν το πρωί από την Κρήτη και έφτασαν στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στην 4μερή άσκηση Εunomia (Ελλάδας, Γαλλίας, Κύπρου, Ιταλίας) παρά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες των Τούρκων να τα εμποδίσουν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα έξι ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης έπειτα από πολύ προσεκτικό και λεπτομερή σχεδιασμό και μετέβησαν στην περιοχή της άσκησης στα νότιας της Κύπρου για να λάβουν μέρος στις σημερινές δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι άλλα δύο F-16 ήδη από προχθές σταθμεύουν στην αεροπορική βάση της Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλη τη διαδικασία της μετακίνησης των έξι F-16 στην Κύπρο διηύθυνε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος από την αίθουσα Επιχειρήσεων μαζί με τους αρχηγούς των τριών κλάδων.

Αερομαχίες στην επιστροφή

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την επιστροφή των ελληνικών F-16 στην Κρήτη, περίπου στις 12 το μεσημέρι, 2 ζευγάρια τουρκικών F-16 εμφανίστηκαν στην περιοχή με στόχο να τα παρενοχλήσουν. Σημειώθηκαν μάλιστα και εμπλοκές (εικονικές αερομαχίες) τόσο με τα ελληνικά μαχητικά που επέστρεφαν όσο και με άλλα ελληνικά που απογειώθηκαν. Η προσπάθεια των Τούρκων απέβη άκαρπη αφού τα ελληνικά μαχητικά προσγειώθηκαν με ασφάλεια μετά την εκτέλεση της αποστολής τους.

Επρόκειτο για μία επιχείρηση που στέφθηκε από επιτυχία. Οι Τούρκοι για πολλούς λόγους δεν επιθυμούσαν να φτάσουν κι άλλα μαχητικά στην Κύπρο -πέρα των δύο που ήδη είχαν μεταβεί από προχθές. Και όπως αποδείχθηκε η προσπάθειά τους απέτυχε παταγωδώς, αφού τα ελληνικά F-16 έφτασαν σχεδόν ανενόχλητα στην περιοχή της άσκησης.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024