Τουρκία κατά ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση για τις σχέσεις με την Χαμάς – «Εξυπηρετούν συμφέροντα του Ισραήλ»
Η Τουρκία «απορρίπτει πλήρως» ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία η Ουάσινγκτον εξέφρασε την αντίθεσή της για την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δύο ηγετικών στελεχών της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
Η Τουρκία «απορρίπτει πλήρως» ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία η Ουάσινγκτον εξέφρασε την αντίθεσή της για την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δύο ηγετικών στελεχών της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι οι δύο αξιωματούχοι της Χαμάς χαρακτηρίζονται συγκεκριμένα παγκόσμιοι τρομοκράτες και οι ΗΠΑ ζητούν πληροφορίες για τον έναν εξ αυτών σε σχέση με την εμπλοκή σε πολυάριθμες επιθέσεις, αεροπειρατείες, απαγωγές. Πρόσθεσε ότι οι επαφές αυτές του προέδρου Ερντογάν «συμβάλλουν μόνο στην απομόνωση» της Τουρκίας.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε: «Κηρύσσοντας τρομοκράτη τον νόμιμο εκπρόσωπο της Χαμάς, η οποία ανήλθε στην εξουσία κερδίζοντας τις δημοκρατικές εκλογές στη Γάζα και είναι μια σημαντική πραγματικότητα στην περιοχή, δεν συμβάλλει διόλου στις προσπάθειες για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Τουρκία κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιούν την επιρροή τους στην περιοχή αυτή για μια «ισορροπημένη πολιτική» που θα βοηθήσει στην επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης αντί να «εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ».
- Τραμπ: Παρουσιάζει το «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα και… γενικώς – Live η ομιλία στο Νταβός
- Κακοκαιρία: Πνίγηκε η Αττική, εικόνες αποκάλυψης στη Γλυφάδα – Περιοχές καλυμμένες με πέτρες και λάσπη
- «Λύγισε» ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Μάχατς και αποκλείστηκε από το Australian Open
- Τραμπ: «Ο πρόεδρος σκότωσε το αμερικανικό όνειρο για τους Ευρωπαίους» – Η ομιλία στο Νταβός και το ρήγμα με την ΕΕ
- Στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εντάσσεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρεμαστής
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές







