Το Κρεμλίνο δεν θα ήθελε να επιδεινώσει τις σχέσεις του με άλλες χώρες της Δύσης εξαιτίας του περιστατικού που συνέβη με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι .

«Φυσικά, αυτό δεν θα το θέλαμε, πρώτον. Δεύτερον για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει κανένας λόγος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν η Μόσχα φοβάται επιδείνωση των σχέσεων με δυτικές χώρες εξαιτίας του περιστατικού με τον Ναβάλνι.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου και πολέμιος της διαφθοράς στους κόλπους της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξέι Ναβάλνι νοσηλεύεται ευρισκόμενος σε κώμα από την περασμένη Πέμπτη. Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι θεωρούν ότι η δηλητηρίαση του Ναβάλνι έγινε με εντολή του Κρεμλίνου, αλλά ο Πεσκόφ χαρακτήρισε τις καταγγελίες αυτές «αερολογίες»

Το περασμένο Σάββατο ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Σαριτέ του Βερολίνου, όπου οι Γερμανοί γιατροί ανακοίνωσαν ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν δείχνουν ότι πρόκειται για δηλητηρίαση.

Η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, αφότου το νοσοκομείο Σαριτέ έκανε την ανακοίνωση αυτή, κάλεσαν την Ρωσία να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Ναβάλνι έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε στο αεροπλάνο,

Ωστόσο το Κρεμλίνο, ισχυρίσθηκε ότι είναι πρόωρο να διερευνηθεί η υπόθεση καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η ουσία που έφερε τον Ναβάλνι στην κατάσταση αυτή.