Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη με Μπορέλ – Στο επίκεντρο οι κινήσεις της Τουρκίας
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (10/08) ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (10/08) ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο άνδρες συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, στην σκιά των τελευταίων εξελίξεων.
Όλα αυτά τη στιγμή που Αθήνα και Άγκυρα σε επιχειρησιακό επίπεδο έχουν επιδοθεί στην έκδοση NAVTEX από το πρωί της Δευτέρας, με την Άγκυρα να απαντά στην ελληνική αντι-NAVTEX.
Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν το τουρκικό ερευνητικό να βρίσκεται δυτικά της Κύπρου, εντός κυπριακής ΑΟΖ, και του τομέα τον οποίο δέσμευσε παράνομα για σεισμογραφικές έρευνες.
Η κατάσταση έχει προκαλέσει συναγερμό στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε επιφυλακή, κάτι που αποτυπώνεται και από την έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), όπου έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα.
- Η ψηφοφορία και τα μηνύματα της ΓΣ της ΕΠΟ
- Σκηνοθέτης έκλεισε συμφωνία με το Netflix, αλλά φέρεται να ξόδεψε τα χρήματα σε αποτυχημένες επενδύσεις
- LIVE: ΟΦΗ – Πανσερραϊκός
- Καρφιά Μαρινάκη στους αγρότες: «Μάλλον ο διάλογος είναι προσχηματικός» – Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση
- Συνεχίζει ακάθεκτη η Καλαμάτα (2-0), νίκες για Μαρκό (2-0) και Καβάλα (2-0)
- Νάξος: Δύο εργάτες έπεσαν σε τάφρο όταν κατέρρευσε τοιχείο – Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους




