Βρούτσης : Πιθανή η λύση πακέτο για τα αναδρομικά
«Εμείς συστήνουμε να μην προσφύγει κανείς σε δικηγόρους» τόνισε ο κ. Βρούτσης, ενώ «ο τρόπος, η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που θα υλοποιήσουμε την απόφαση του ΣτΕ είναι σε εκκρεμότητα και θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω», πρόσθεσε
«Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννη Βρούτσης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.
«Ήδη πληρώσαμε την νέα επικουρική σύνταξη, ήδη πληρώσαμε τα αναδρομικά για 250.000 συνταξιούχους, ήδη δρομολογούμε την νέα κύρια σύνταξη στο τέλος του έτους και θα καταβάλουμε και τα αναδρομικά 12 μηνών» ανέφερε ο υπουργός, γνωστοποιώντας ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας πριν 3 ημέρες, βρίσκεται υπό επεξεργασία στο υπουργείο Οικονομικών.
«Εμείς συστήνουμε να μην προσφύγει κανείς σε δικηγόρους» τόνισε ο κ. Βρούτσης, ενώ «ο τρόπος, η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που θα υλοποιήσουμε την απόφαση του ΣτΕ είναι σε εκκρεμότητα και θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω», πρόσθεσε.
Με δεδομένη την προσδοκία των συνταξιούχων, «στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χρονικός ορίζοντας σαφέστατα θα προσπαθήσουμε να είναι, όσο γίνεται πιο μικρός» ανέφερε ο υπουργός, καθώς «τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν για να καταβληθούν εφάπαξ».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βρούτσης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους στη ΔΕΘ, ενώ δεν απέκρυψε την επιθυμία του να ενταχθούν στην ίδια νομοθετική ρύθμιση το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ και η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου για τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους.
«Δεν έχουμε συζητήσει κανένα σενάριο αυτή τη στιγμή» ξεκαθάρισε ο κ. Βρούτσης για τα σενάρια κουρέματος των αναδρομικών ώστε να καταβληθούν εφάπαξ και «δεν υπάρχει καμία άσκηση πάνω στην οποία να λέμε ότι ετοιμάζουμε τη ρύθμιση αυτή τη στιγμή», κατέληξε.
- Πρωτοποριακή κρυπτογράφηση με κβαντικά κλειδιά δοκιμάζεται στον «Δημόκριτο» και το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»
- Έχοντας μαζί τους φίλους του, στιγμές γεμάτες αγάπη: Οι τελευταίες ημέρες του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ
- Ο Γκραντ «υποδέχθηκε» τον Χέιζ-Ντέιβις με… Space Jam (pic)
- Κιμ Τζου Ε: Η πρώτη ηγέτιδα της Βόρειας Κορέας – Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέλεξε την 13χρονη κόρη του ως διάδοχό
- Γιώργος Κουμάντος: Ήταν ένα ιστορικό λάθος η Ελληνική Επανάσταση;
- Στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας ως το 2028 ο Τούχελ (pics)










