Βάιντμαν (Bundesbank) : Ανησυχητικός κατά βάσιν ο κοινός ευρωπαϊκός δανεισμός
Κριτική στην αποδοχή του κοινού δανεισμού των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού, ασκεί ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν.
Κριτική στην αποδοχή του κοινού δανεισμού των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού, ασκεί ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν.
«Ο κοινός δανεισμός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεταβιβάσεις xρημάτων σε μεγάλη κλίμακα είναι κατά βάσιν ανησυχητικός. Τουλάχιστον δεν θα πρέπει το πακέτο ανάκαμψης (το οποίο συμφωνήθηκε στην τελευταία σύνοδο κορυφής των χωρών της ΕΕ) να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για ευρείας κλίμακας δανεισμό της ΕΕ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο τακτικός προϋπολογισμός (τους)», δήλωσε στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Thüringer Allgemeine, Braunschweiger Zeitung,Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost κ.α.).
Σωστή ωστόσο, η έκφραση αλληλεγγύης στην ΕΕ
«Είναι σημαντικό, πάντως, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν σε θέση να δράσει προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κοροναϊού.»
» Η έκφραση αλληλεγγύης στην Ευρώπη – και η οικονομική – νομίζω ότι σε αυτήν την κατάσταση είναι σωστή. Προκειμένου (όμως) τα κονδύλια να χρησιμοποιηθούν επωφελώς και αποτελεσματικά, απαιτούνται ελεγκτικοί μηχανισμοί», πρόσθεσε ο Βάιντμαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Funke Mediengruppe
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης







