Μάας : Προειδοποιεί για το ενδεχόμενο αποτυχίας της συνόδου κορυφής της ΕΕ
«Θα πρέπει να είναι σαφές προς όλους ότι καμία χώρα δεν θα βγει από την κρίση με θετικό τρόπο, αν οι γείτονές της παραμείνουν στην ύφεση», επισήμανε ο κ. Μάας.
Για το ενδεχόμενο αποτυχίας του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην προσπάθεια δημιουργίας του «ταμείου ανάκαμψης» από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
Μιλώντας στις εφημερίδες του Ομίλου Funke, ο κ. Μάας χαρακτήρισε ταυτόχρονα την αυριανή σύνοδο «ιστορική ευκαιρία» προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει ότι ως κοινότητα αξιών και αλληλεγγύης δεν αφήνει κανέναν μόνο.
«Θα πρέπει να είναι σαφές προς όλους ότι καμία χώρα δεν θα βγει από την κρίση με θετικό τρόπο, αν οι γείτονές της παραμείνουν στην ύφεση», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι οι χώρες οι οποίες επλήγησαν πιο σκληρά από την κρίση του κοροναϊού θα πρέπει να στηριχτούν ιδιαίτερα, διότι οι συνέπειες θα είναι δραματικές και μάλιστα χωρίς να ευθύνονται οι ίδιες οι χώρες.
Ταυτόχρονα, διευκρίνισε, είναι λογικό, όταν πρόκειται για τέτοιου μεγέθους κονδύλια, να δίδεται προσοχή και στο ποιες χώρες θα μπορούσαν να προχωρήσουν ένα κομμάτι της διαδρομής με δικές τους δυνάμεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συγκλονίζουν τα λόγια του αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου με θύμα 63χρονο έξω από τη Βουλή – Βίντεο ντοκουμέντο
- LIVE: Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη
- Καταγγελία για σκληρή βία ανηλίκων κατά 11χρονης – Τη χτύπησαν και την εξανάγκασαν να γονατίσει τραβώντας βίντεο
- Μπαρτζώκας: «Εκνευριστήκαμε από τα πολύ φτηνά λάθη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο γήπεδο»
- Το «κλειδί» για τη νίκη και για το πρωτάθλημα
- ΕΕ: Διεύρυνση της αποστολής «Ασπίδες» στα Στενά του Ορμούζ θα εξετάσει το Συμβούλιο Υπουργών






