Προς απαγόρευση του γάμου ομοφυλόφιλων η Ρωσία
Η ρωσική βουλή ξεκίνησε την νομοθέτηση για την απαγόρευση γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Ρώσοι κοινοβουλευτικοί κατέθεσαν σήμερα νομοσχέδιο το οποίο θα απαγορεύει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, μετά την έγκριση των συνταγματικών τροπολογιών στις οποίες ο γάμος ορίζεται μόνο ως ένωση μεταξύ άνδρα και γυναίκας.
Οι συνταγματικές αλλαγές που εγκρίθηκαν μετά την πανεθνική ψηφοφορία που έγινε στις αρχές του μήνα, δίνουν την δυνατότητα στον πρόεδρο Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036. Οι επικριτές του Κρεμλίνου ισχυρίζονται ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν παραποιημένο κάτι που οι αρχές διαψεύδουν.
Ο Πούτιν, ο οποίος έχει ευθυγραμμιστεί με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και κρατάει την Ρωσία σε απόσταση από τις φιλελεύθερες αξίες της Δύσης, έχει δηλώσει ότι δεν θα νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου για όσο διάστημα θα βρίσκεται στο Κρεμλίνο.
Κατοχυρώνοντας μια de facto απαγόρευση με την έννοια της συνταγματικής ερμηνείας καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τον οποιοδήποτε διάδοχο του την νομιμοποίηση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ακόμη και αν το επιθυμεί.
Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την Κρατική Δούμα (κάτω βουλή), απαγορεύει ρητά τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, όπως και την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ιδίου φύλου, κάτι που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να κάνουν στην πραγματικότητα ούτε και τώρα.
Η βουλευτής Γιελένα Μιζούλινα και μια από τους συντάκτες του νομοσχεδίου δήλωσε ότι ο γάμος και η υιοθεσία πρέπει να απαγορεύονται και για τα διεμφυλικά άτομα (τρανς).
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η νομοθέτηση συνιστά μέρος αυτού που χαρακτηρίζεται ως επισημοποίηση των νέων νόμων και είναι επακόλουθο της ψηφοφορίας που έγινε για την συνταγματική μεταρρύθμιση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ (pic)
- Ελβετικό φράγκο: Πότε αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια – Τι υποστήριξαν οι δύο πλευρές
- Έπιασε στασίδι ο Παππάς στην αναμονή εισιτηρίου για την πρώτη θέση
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442