Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία
Σύνθημα της συγκέντρωσης είναι «Με Σταυρό ή χωρίς η Αγία Σοφία είναι πάντα ο θρόνος του Βυζαντίου. Ποτέ ξανά τζαμί ο ορθόδοξος ιερός ναός "της Του Θεού Σοφίας"».
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται νωρίς το βράδυ έξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη από πολίτες που αντιδρούν στη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί όπως αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύνθημα της συγκέντρωσης είναι «Με Σταυρό ή χωρίς η Αγία Σοφία είναι πάντα ο θρόνος του Βυζαντίου. Ποτέ ξανά τζαμί ο ορθόδοξος ιερός ναός «της Του Θεού Σοφίας»».
Δύο χαρακτηριστικά πανό έχουν κρεμάσει οι συγκεντρωμένοι στη Θεσσαλονίκη που κρατάνε επίσης σημαίες της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας. Στο ένα αναφέρεται “Ερντογάν=Δικτάτορας” και στο άλλο “Η Αγία Σοφία είναι χριστιανική εκκλησία”.
Δείτε την αφίσα που κυκλοφόρησε στο Facebook λίγο μετά την ανακοίνωση του τουρκικού ΣτΕ:
Την ίδια ώρα απευθύνει διάγγελμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
- ΗΠΑ: Το FBI λέει ότι απέτρεψε σχέδιο επίθεσης την Πρωτοχρονιά εμπνευσμένο από το ISIS
- Σοκ στη Ροδόπη: 9χρονο ακρωτηριάστηκε από κροτίδα
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο Κέντρικ Ναν σε θεαματικ.ό φόλοου κάρφωμα με το αριστερό χέρι (vid)
- Συρρίκνωση παραγωγής στην ΕΕ, «λάμψη» στην Ασία το 2025
- Πέθανε η τελευταία «Βασίλισσα του Παρισιού» Ζακλίν ντε Ριμπ – Η κόμισσα της haute επανάστασης
- Χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά της Ηπείρου – Επιχείρηση απεγκλωβισμού 5 οχημάτων στο Ζαγόρι



