Φρικασέ με βλίτα και μπάμιες
Απλό, νόστιμο, εύκολο και καλοκαιρινό
Προετοιμασία:15’, Μαγείρεμα: 40’
ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. βλίτα, χοντροκομμένα
400 γρ. μπάμιες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
½ φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Χυμός από 1 λεμόνι
1/3 κ.γ. αλάτι
Πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τσιγαρίζουμε, σε χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύοντας για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με 120 ml κρασί και 300 ml νερό. Αφού έρθει το υγρό σε βρασμό, προσθέτουμε τα βλίτα και τα ανακατεύουμε, ώσπου να μειωθεί ο όγκος τους. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις μπάμιες, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει το φαγητό. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»

