Ένα εκατομμύριο επιταγές σε… πεθαμένους από την κυβέρνηση Τραμπ
Το υπουργείο Οικονομικών δαπάνησε συνολικά 270 δισ. δολάρια για την άμεση οικονομική τόνωση των Αμερικανών με 160 εκατομμύρια επιταγές, ωστόσο ένα μέρος αυτών είχε... λάθος παραλήπτη
Πάνω από ένα εκατομμύριο επιταγές αξίας 1,4 δισ. δολαρίων σε… ανθρώπους που έχουν πεθάνει έστειλε η αμερικανική κυβέρνηση την άνοιξη, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Λογοδοσίας της Κυβέρνησης.
Το υπουργείο Οικονομικών δαπάνησε συνολικά 270 δισ. δολάρια για την άμεση οικονομική τόνωση των Αμερικανών με 160 εκατομμύρια επιταγές, ωστόσο ένα μέρος αυτών είχε… λάθος παραλήπτη.
Σύμφωνα με τους New York Times, η Υπηρεσία Λογοδοσίας της Κυβέρνησης ανέφερε σε έκθεσή της ότι η κυβέρνηση δεν συμβουλεύτηκε τα πιστοποιητικά θανάτου στα ληξιαρχεία σε κάποιες πληρωμές στο πλαίσιο του προγράμματος τόνωσης.

Τι συνέβη
Οι Αμερικανοί που δικαιούνταν οικονομική στήριξη έλαβαν επιταγές με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 ή 2019.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Λογοδοσίας της Κυβέρνησης, αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι στην προσπάθεια τους να τηρήσουν την οδηγία να στείλουν τις πληρωμές «όσο το δυνατόν γρηγορότερα», οι τρεις πρώτες σειρές πληρωμών έγιναν με τη χρήση προηγούμενων διαδικασιών οι οποίες δεν περιλάμβαναν ως φίλτρο τα πιστοποιητικά θανάτου.
Επιπλέον, η έκθεση επισημαίνει ότι ο νομικός σύμβουλος της εφορίας αποφάνθηκε ότι δεν είχε τη δικαιοδοσία να μπλοκάρει πληρωμές σε όσους είχαν υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2019, ακόμα και αν είχαν πεθάνει την περίοδο που θα γινόταν η πληρωμή.
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, προέβη σε αντιφατικά σχόλια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η υπηρεσία έμαθε τις πληρωμές, αναφέρει η έκθεση, λέγοντας ότι δεν γνώριζε το ζήτημα «μέχρι να αναφερθεί σε διάφορα μέσα ενημέρωσης».
- Συνάντηση Ερντογάν με Ζελένσκι, μια μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν
- Περιστέρι Betsson – Κολοσσός Ρόδου 87-83: «Βλέπει» 4άδα μετά την 7η συνεχόμενη νίκη η ομάδα του Ξανθόπουλου
- Ποιος δολοφόνησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ; Πέντε θεωρίες συνωμοσίας αρνούνται να πεθάνουν
- Κυριακή των Βαΐων: Εντυπωσιακός στολισμός στην Παναγία Τουρλιανή της Μυκόνου
- Νάρκες κατά προσωπικού: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου
- LIVE: Σαουθάμπτον – Άρσεναλ
- Καρδίτσα: Σκηνές πανικού σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ γεμάτο επιβάτες που έπιασε φωτιά στην εθνική οδό
- Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1: Ο Γιουπιτάνα λύτρωσε τους φιλοξενούμενους στην τελευταία φάση του αγώνα (90+5′)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442