O διάλογος Παναγιωτόπουλου με τις… Φώκιες
Οι αμερικανοί έκαναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σούδα επίδειξη στον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο παρουσία και του αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ, αφού τέσσερα σκάφη του ίδιου τύπου δώρισαν στο Πολεμικό μας Ναυτικό.
Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη σ΄ένα σκάφος, όχι από τα συνηθισμένα, αλλά σ΄ένα επιθετικό σκάφος Mark V των επιλέκτων SEAL του αμερικανικού ναυτικού.
Οι αμερικανοί έκαναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σούδα επίδειξη στον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο παρουσία και του αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ, αφού τέσσερα σκάφη του ίδιου τύπου δώρισαν στο Πολεμικό μας Ναυτικό. Κάποια στιγμή ο υπουργός οδήγησε και το σκάφος έχοντας μοναδική εμπειρία.
Εντύπωση ωστόσο του έκαναν οι σκληροτράχηλοι SEALS, δηλαδή οι «Φώκιες» των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που αναλαμβάνουν τις πιο δύσκολες αποστολές (οι SEALS ήταν αυτοί που εξόντωσαν τον Μπιν Λάντεν): «Είναι κάτι παιδάκια, πειθαρχημένα, ευγενικά, αλλά φαίνονταν ότι είναι καλά εκπαιδευμένα», είπε για τους κομάντος των SEAL ο υπουργός, ο οποίος έπιασε κουβέντα μαζί τους…
Ο διάλογος
«Κύριε υπουργέ δεν σας κάναμε επίδειξη, τι μπορούμε να κάνουμε και μέσα στο νερό», είπε στον κ. Παναγιωτόπουλο ο επικεφαλής των αμερικανών κομάντος. Ο υπουργός ρώτησε με άψογη αμερικανική προφορά:
– «Δηλαδή τι μπορείτε να κάνετε μέσα στο νερό;».
-Μπορούμε να κουβαλήσουμε έναν συνάδελφό μας με πλήρη οπλισμό στην πλάτη μας και να κολυμπήσουμε έως ότου βγούμε στη στεριά…»
Και ο υπουργός απάντησε με πολλή δόση χιούμορ: «Α, αυτό εγώ μπορώ να το κάνω με δύο στην πλάτη. Τον έναν στον αριστερό ώμο και τον άλλο στον δεξιό. Το έμαθα στο πόλο. Αλλά δεν μπορώ τώρα να πέσω στο νερό»
Και η συζήτηση με τις «Φώκιες» έκλεισε εκεί.
- Νέα προβλήματα στην ΑΕΚ: Νοκ-άουτ και οι Σίλβα, Λεκαβίτσιους
- Δένδιας: «Τα 7 δισ. ευρώ στην άμυνα είναι το τίμημα της προστασίας απέναντι σε υπαρκτή απειλή»
- Μπλόκα: Οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών στις ανακοινώσεις Τσιάρα – «Επικοινωνιακό παιχνίδι» χωρίς «έμπρακτα μέσα»
- Πώς ο δικηγόρος του Μάικλ Τζάκσον έγινε ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο του θεάματος
- Η γη της ελιάς: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Μία σημαντική πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® κάνει την τριτοβάθμια εκπαίδευση προσβάσιμη σε κάθε φοιτητή


