Τζόνσον : Οι υπεύθυνοι για τους τραμπουκισμούς θα λογοδοτήσουν
Οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στη Βρετανία «υπονομεύτηκαν από τραμπουκισμούς», υποστήριξε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιώντας ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.
Οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στη Βρετανία «υπονομεύτηκαν από τραμπουκισμούς», υποστήριξε απόψε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιώντας ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.
Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου την Κυριακή, διαδηλώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.
Προς το τέλος της συγκέντρωσης σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές με την αστυνομία.
Το Σάββατο, 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, οι δύο εκ των οποίων σοβαρά, σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και έφιππων αστυνομικών κοντά στην κατοικία του Τζόνσον, στην Ντάουνινγκ Στριτ.
«Προδίδουν τον σκοπό… »
«Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται ειρηνικά και τηρώντας τις αποστάσεις, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να επιτίθενται στην αστυνομία», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός.
«Αυτές οι διαδηλώσεις υπονομεύτηκαν από τραμπουκισμούς – και προδίδουν τον σκοπό που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Νιγηρία: Ο Τραμπ είχε αναβάλει την επίθεση για να δώσει «ένα χριστουγεννιάτικο δώρο» στους τζιχαντιστές
- Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
