Κοροναϊός: Θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος το καλοκαίρι; Δείτε τι λέει ο καθηγητής Μαγιορκίνης
Σημαντικές είναι οι επόμενες πέντε ημέρες, που θα επιβεβαιώσουν την πτώση του Covid-19
Σε πλήρη ύφεση έχει περάσει η Ελλάδα ως προς τον κοροναϊό είπε στην εκπομπή «Kοινωνία Ώρα MEGA» ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.
Σημαντικές είναι δε οι επόμενες πέντε ημέρες, που θα επιβεβαιώσουν την πτώση του Covid-19.
Όσον αφορά τη μικρή διασπορά του ιού τόσο στην Ελλάδα όσο και τα Βαλκάνια, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει χαμηλότερα νούμερα σε σχέση με την Ευρώπη και παρόμοια εικόνα με άλλες χώρες.
Ωστόσο επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και από την Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Σχετικά με τη συλλογική ανοσία μιας χώρας, επισήμανε ότι αυτό είναι δύσκολο να γίνει αφού θα πρέπει να υπάρχουν κρούσματα στο 70% του πληθυσμού.
«Δεν υπάρχει χώρα που θα αποκτήσει συλλογική ανοσία σε αυτή τη φάση και για τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στο πώς θα γίνει σταδιακά η άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ εκτίμησε πως μέσα στον επόμενο μήνα στην Ελλάδα θα φθάσουμε σε καλό επίπεδο με τον κοροναϊό. Το πρόβλημα ωστόσο, έγκειται στις επαφές που θα υπάρχουν με το εξωτερικό.
«Θέλω να πιστεύω ότι ο κίνδυνος θα εξαλειφθεί μέσα στο καλοκαίρι» είπε πάντως ο κ. Μαγιορκίνης.
- Άρης: Αλλάζει την άμυνα ο Γρηγορίου ενόψει Ατρομήτου
- Στις φλόγες φορτηγό στη Θεσσαλονίκη που μετέφερε ψυκτικό υγρό
- Ο εμβληματικός Χρήστος Καλαβρούζος μπαίνει στους Αθώους: Ο ρόλος – κλειδί στη μεταμόρφωση του Τουρκόγιαννου
- Καταφύγια πολυτελείας, όπλα, ιατρικές προμήθειες – Πώς προετοιμάζονται οι κροίσοι για τον «Αρμαγεδδώνα»
- LIVE: Μάνσφιλντ – Άρσεναλ
- Πρεμιέρα στο Indian Wells για τη Σάκκαρη


