Κοροναϊός: Επτά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν μαγειρεύετε
Πού πρέπει να δώσουμε προσοχή ώστε να ετοιμάσουμε το γεύμα μας με ασφάλεια
Βάσει των μέχρι τώρα επιστημονικών δεδομένων, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο κοροναϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω των τροφίμων, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Επιστήμονες και αρχές σε όλο τον κόσμο, που παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού, δεν έχουν καταγράψει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού μέσω των τροφίμων. Ωστόσο, το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας μας συστήνει τα παρακάτω ως καλές πρακτικές υγιεινής κατά τον χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων.
7 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στο μαγείρεμα
- Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία φαγητού
- Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού
- Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού.
- Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού.
- Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα.
- Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του
- Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας,πουλερικά, θαλασσινά)
- Ουρουγουάη: Σε θεραπεία κατά του καρκίνου θα υποβληθεί ο πρώην πρόεδρος Μουχίκα
- Αϊτή: 13 νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας και ζημιές σε χιλιάδες σπίτια
- Γάζα: Η Χαμάς πηγαίνει στο Κάιρο με «θετικό πνεύμα» για την επίτευξη συμφωνίας
- Σουδάν: Η Γαλλία καταδικάζει με τον πλέον σθεναρό τρόπο τη φονική επίθεση εναντίον ομάδας του Ερυθρού Σταυρού
- Ισραήλ: Εντοπίστηκε το πτώμα Ισραηλινού που θεωρείτο πως ήταν όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας
- Ιταλία: Απαγορεύτηκε η «γιόγκα με κουτάβια», γιατί νοίκιαζαν κουτάβια μόνο για τα μαθήματα