Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε βήματα για να βελτιώσετε τη διατροφή σας όσο μένετε σπίτι

Πέντε βήματα για να βελτιώσετε τη διατροφή σας όσο μένετε σπίτι

Αν έχετε χάσει το μέτρημα των ημερών που είστε μέσα στο σπίτι, αλλά και των γλυκών που έχετε φάει όλο αυτό το διάστημα, ίσως είναι μια καλή στιγμή να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή

Αν έχετε χάσει το μέτρημα των ημερών που είστε μέσα στο σπίτι, αλλά και των γλυκών που έχετε φάει όλο αυτό το διάστημα, ίσως είναι μια καλή στιγμή να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή. Όχι για να χάσετε βάρος και να χωρέσετε στο πιο στενό τζιν σας (άλλωστε, για αρκετό καιρό ακόμα δε θα σας φανεί χρήσιμο), αλλά για να φροντίσετε την υγεία σας.

Η διατροφή μας επηρεάζει τα πάντα: από το βάρος μας μέχρι την ψυχολογία μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Έτσι, αυτήν την περίοδο που χρειάζεστε δυνατό οργανισμό, η διατροφή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σύμμαχό σας. Επειδή ξέρουμε ότι μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να αφήσετε τη σακούλα με τα πατατάκια και να πιάσετε το μπρόκολο στον ατμό, κάντε την αρχή ακολουθώντας τα πέντε παρακάτω βήματα.

Βελτιώστε τη διατροφή σας σε 5 βήματα

1. Οργανωθείτε. Όλα ξεκινούν από το τι έχετε στο μυαλό σας όταν πηγαίνετε για τα ψώνια της εβδομάδας (ή των εβδομάδων). Αυτό που εννοούμε είναι ότι αν πηγαίνετε απροετοίμαστοι, ειδικά αυτήν την περίοδο που χρειάζεστε πιθανότατα περισσότερες προμήθειες, είναι εύκολο να παρασυρθείτε και να αγοράσετε εκείνες τις σοκολάτες που είναι σε προσφορά. Γι’ αυτό καλό είναι να οργανώνετε από πριν τα τρόφιμα που θα χρειαστείτε, συγκεντρώνοντάς τα σε μια γραπτή λίστα. Μάλιστα, έτσι θα γλιτώσετε και χρόνο μέσα στο σούπερ μάρκετ, άρα διπλό όφελος.

2. Μαγειρέψτε. Τώρα που μένετε σπίτι δεν έχετε καμία δικαιολογία για να αποφεύγετε το μαγείρεμα. Ακόμη κι αν δεν είστε λάτρης της μαγειρικής, μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα μερικά υγιεινά γεύματα. Για παράδειγμα, βράστε μερικά σπαράγγια και συνοδεύστε τα με μια απλή ομελέτα. Ένα τέτοιο θρεπτικό γεύμα δε θα σας πάρει παραπάνω από 20′ και δεν απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα.

3. Ενυδατωθείτε. Ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη σωματική δραστηριότητα και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό διαφοροποιούνται. Ωστόσο, η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών, είναι 2 λίτρα για τις γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους άνδρες. Αν ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που βρίσκουν το νερό… βαρετό, δοκιμάστε να του χαρίσετε γεύση προσθέτοντας σε αυτό φέτες λεμονιού, αγγουριού, φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

4. Αναζητήστε την ποικιλία. Η ποικιλία είναι βασική αρχή της υγιεινής διατροφής. Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα τρόφιμα ολικής άλεσης, οι ανάλατοι ξηροί καρποί και τα όσπρια δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή διατροφή σας.

5. Βρείτε υγιεινές εναλλακτικές. Άνθρωποι είστε και σίγουρα όταν μένετε κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι, θα νιώσετε κάποια στιγμή μια ξαφνική λιγούρα για κάτι γλυκό. Δε θα σας πούμε να καταπιέσετε αυτή σας την επιθυμία, απλά να τη διαχειριστείτε έξυπνα. Αντί να ορμήξετε στις σοκολάτες, προτιμήστε να απολαύσετε μερικές φρέσκες φράουλες βουτηγμένες σε πραλίνα ή γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς. Έτσι, θα ικανοποιήσετε την όρεξή για γλυκό χωρίς να προδώσετε την προσπάθειά σας για υγιεινή διατροφή.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024