Ο δήμος Πειραιά τίμησε τη μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7
Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, τελέστηκε, σήμερα, το ετήσιο μνημόσυνο στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων θυμάτων της Θύρας 7, που βρήκαν τραγικό θάνατο, πριν από 39 χρόνια, μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ
Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, τελέστηκε, σήμερα, το ετήσιο μνημόσυνο στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων θυμάτων της Θύρας 7, που βρήκαν τραγικό θάνατο, πριν από 39 χρόνια, μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν ομιλίες και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δήμου Πειραιά, στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7, από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον ηγέτη του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.
Επίσης, στεφάνι κατέθεσαν εκ μέρους του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Γκαϊτατζής, καθώς και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μετά το πέρας της τελετής, τόνισε:
«Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7. Η 8η Φεβρουαρίου 1981 είναι η ημέρα που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία της ομάδας μας, αλλά και τις καρδιές μας. Σήμερα η οικογένεια του Ολυμπιακού και όχι μόνο, τιμά τους νεκρούς της. Τα 21 άτομα, μεταξύ των οποίων νέα παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους στα σκαλιά της θύρας 7 του Σταδίου Καραϊσκάκη, σε μια, έως εκείνη τη μοιραία στιγμή, χαρούμενη ημέρα στο γήπεδό μας.
Για το δυστύχημα αυτό, τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, δεν αποδόθηκαν ποτέ ευθύνες. Χρέος μας είναι να κρατάμε τη μνήμη όσων χάθηκαν ζωντανή και κυρίως, να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανένα γήπεδο. Καμιά ομάδα και καμία οικογένεια να μην ξαναζήσει κάτι τόσο τραγικό».
- Με Ελίασον η ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στην ΑΕΛ Novibet
- Πανιώνιος – Καλαμάτα 0-1: «Πέρασε» από τη Νέα Σμύρνη η «Μαύρη Θύελλα» …κι έφυγε για Super League!
- Πόλεμος σαν videogame: Τα βίντεο του Λευκού Οίκου για το Ιράν και η «Επιχείρηση Αντιπερισπασμού αρχείων Έπσταϊν»
- Δραματική η κατάσταση στη Μονακό: «Ο Σπανούλης δεν θα κάτσει στον πάγκο απόψε»
- Οι Έλληνες του Ιράν στη δίνη του πολέμου – «Αν είμαι ζωντανός θα ξαναπάρω»
- Κουβέιτ: Προληπτική μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου εξαιτίας της έντασης με το Ιράν




