Στο Ιράκ μεταβαίνει ο τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου
Ο Τσαβούσογλου θα μεταβεί στο Ιράκ στο πλαίσιο «των εντατικών διπλωματικών προσπαθειών της Άγκυρας να αποκλιμακώσει την ένταση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί το Ιράκ αύριο Πέμπτη για να προσπαθήσει να αποκλιμακώσει την ένταση αφού το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα.
Ο Τσαβούσογλου θα μεταβεί στο Ιράκ στο πλαίσιο «των εντατικών διπλωματικών προσπαθειών της Άγκυρας να αποκλιμακώσει την ένταση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Ο Τούρκος υπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση.
Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί την Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, ωθώντας το Ιράν να ορκιστεί να πάρει εκδίκηση.
Ο Τσαβούσογλου είχε επισημάνει τη Δευτέρα ότι η Τουρκία βρίσκεται σε επαφή με όλες τις πλευρές στην περιοχή και την Ουάσινγκτον προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, ενώ είχε προσθέσει ότι η Άγκυρα θα εργαστεί για την επίλυση του θέματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ





