
Λίβερπουλ: Η «κατάρα» των Χριστουγέννων (pics)
Η παράδοση που φιλοδοξεί να ξορκίσει φέτος η Λίβερπουλ ώστε να επιστρέφει στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 30 χρόνια.
Mετά από 16 αγωνιστικές έπειτα από την πρώτη σέντρα στη φετινή Premier League, η Λίβερπουλ φιγουράρει στην κορυφή και μάλιστα αήττητη, οκτώ βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Λέστερ.
Κάτι που σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα θα βρουν την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην πρώτη θέση αφού και δύο ήττες να κάνει στις δύο αγωνιστικές μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου δεν… προλαβαίνει να πέσει από το «ρετιρέ» της βαθμολογίας.
Μόνο χαμόγελα δεν μπορεί να προκαλεί όμως στους «reds» το επίτευγμα αυτό αν σκεφτεί κανείς τι συνέβη τις προηγούμενες τρεις φορές που τα Χριστούγεννα τους βρήκαν στην κορυφή της Premier League.
Τί συνέβη; Καμία από τις τρεις δεν κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο, κάτι που αποτελεί μοναδικό… κατόρθωμα από καταβολής Premier League, τη σεζόν 1992-3 δηλαδή.
Η πιο πρόσφατη από τις τρεις μάλιστα ήταν η περσινή με τη Λίβερπουλ να χάνει στο φινάλε το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι σε μια κούρσα που έκοψε την ανάσα με τις δύο ομάδες να αγγίζουν τους 100 βαθμούς.
Οι δύο άλλες ήταν τις σεζόν 2008-9 και 2013-14 όταν όταν την πρώτη πρωταθλήτρια στέφθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την άλλη η Σίτι με την Λίβερπουλ βέβαια φέτος να μοιάζει πιο έτοιμη από ποτέ ώστε να βάλει τέλος σε αυτή την… κατάρα αλλά και την ανομβρία 30 ετών.
- Το «ντόμινο» που μπορεί να φέρει στη Euroleague ο ΛεΝτέι – Οι περιπτώσεις των Πίτερς, Μπλόσομγκεϊμ και Χορντ
- Λέκκας για σεισμό στα Ιωάννινα: «Οι δονήσεις θα συνεχιστούν αλλά δεν ανησυχούμε»
- Η Μέριλ Στριπ δεν εμπνεύστηκε από την Άννα Γουίντουρ για τον ρόλο της Μιράντα Πρίστλεϊ αλλά από 2 άνδρες
- Πάσχα στην πόλη; 3+1 σημεία για να στηθεί η απόλυτη ηλιόλουστη γιορτή!
- «Ροντέο» το Μονακό – Ντιζόν: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ παικτών – Αιμορραγούσε ο Λοσέρ (vid)
- Συνελήφθη 14χρονος για ληστείες σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικα – Βίντεο ντοκουμέντο

