«Όχι» σε αμνηστία του Μοράλες από την πρόεδρο της Βολιβίας
Η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας Τζανίν Άνιες απέρριψε το αίτημα που είχαν υποβάλει οι γερουσιαστές ώστε να χορηγηθεί αμνηστία στον πρώην πρόεδρο Έβο Μοράλες που έχει αυτοεξοριστεί στο Μεξικό
Η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας Τζανίν Άνιες απέρριψε το αίτημα που είχαν υποβάλει οι γερουσιαστές ώστε να χορηγηθεί αμνηστία στον πρώην πρόεδρο Έβο Μοράλες που έχει αυτοεξοριστεί στο Μεξικό.
Το Κίνημα για τον Σοσιαλισμό (MAS), το κόμμα του Μοράλες, είχε προτείνει ένα νομοσχέδιο στη Γερουσία με το οποίο θα εξαιρείτο ο πρώην πρόεδρος από ποινικές διώξεις. Την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών Αρτούρο Μουρίγιο ανακοίνωσε ότι η μεταβατική κυβέρνηση διεξάγει έρευνα σε βάρος του Μοράλες για υποκίνηση ταραχών και τρομοκρατική δραστηριότητα εναντίον των νέων αρχών της χώρας.
«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι όποιος διέπραξε εγκήματα, όποιος χλευάζει τους νόμους, δεν θα αμνηστευθεί», είπε η Άνιες, η οποία ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στις 12 Νοεμβρίου, 48 ώρες μετά την παραίτηση του Μοράλες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πώς ο παραιτηθείς διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής των ΗΠΑ έγινε πολέμιος των επεμβάσεων
- Πρέκας: «Πετύχαμε τον στόχο της πρόκρισης, ευχαριστούμε τη Θεσσαλονίκη για τη στήριξη»
- Αποκωδικοποιώντας τον μοριακό χάρτη της μακροζωίας – Μπορεί η επιστήμη να επιβραδύνει τη γήρανση;
- Τα ιρανικά μέσα επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Γκολαμρεζά Σολεϊμανί, διοικητή της Μπασίτζ
- Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του Ζαΐχ Μπολσονάρου – Παραμένει σε νοσοκομείο με βρογχοπνευμονία
- Σε νέα δίνη το Μαξίμου με τις υποκλοπές να φουντώνουν




