Τι είναι καλύτερο από το να… γράψεις ιστορία; Να αποφασίσει η ίδια η… ιστορία πού και πότε θα τη γράψεις. Και όσον αφορά στον Βασίλη Σπανούλη, η ιστορία μοιάζει να είναι πολύ καλή μαζί του.
Γιατί του προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία, σε… δύο δόσεις, ώστε να γίνει ο απόλυτος θρύλος της Ευρωλίγκας.
Το ότι θα σπάσει το ρεκόρ του Χουάν Κάρλος Ναβάρο και θα γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού (δίχως, μάλιστα, να απειλείται στα αμέσως επόμενα χρόνια το ρεκόρ του) μοιάζει να είναι δεδομένο.
Ο Σπανούλης σε λίγο καιρό θα είναι ταυτόχρονα πρώτος σκόρερ και πρώτος στη ασίστ στην Ευρωλίγκα, άρα εξ ορισμού κορυφαίος όλων.
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Eurocup Women θέλουν να κάνουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Αθηναϊκός, το απόγευμα της Πέμπτης.
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη προ ημερών στη Φινλανδία, όταν έφηβος έβαλε φωτιά στο γήπεδο της ιστορικής Χάκα, μετά τον υποβιβασμό της – Κάηκε ολοσχερώς μία από τις εξέδρες.
Αμερικανικά ρεπορτάζ ανέφεραν προ ημερών ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στους συμπαίκτες του για τις φήμες περί αποχώρησής του, ωστόσο ο Κάιλ Κούζμα διέψευσε πως κάτι τέτοιο συνέβη.
Παρά τις σπουδαίες εμφανίσεις των Ντόντσιτς και Τζέιμς, οι Σαν Αντόνιο Σπερς νίκησαν τους Λος Άντζελες Λέικερς με 132-119 και πέρασαν στον ημιτελικό του NBA Cup όπου θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που ισοφάρισαν ένα ιστορικό ρεκόρ.