Κύπρος : Κοινή αεροναυτική άσκηση με την Aιγύπτο στην κυπριακή ΑΟΖ
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, κοινή Αεροναυτική Άσκηση μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, με την ονομασία "CYPEGY 1/2019".
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και σε αυτήν συμμετείχαν Μονάδες της Εθνικής Φρουράς και του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν ελικόπτερα της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας και τα Αιγυπτιακά πολεμικά πλοία, ΤΠΚ «ALI GAD» και Ν/Θ «AL SEDDIQ».
Διμερής στρατιωτική συνεργασία
Η φιλοξενία των 2 αιγυπτιακών πλοίων στην Κύπρο και η άσκηση που πραγματοποιήθηκε εντάσσεται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, ενισχύοντας την προσπάθεια για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας στη θάλασσα.
Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό.
Τα αιγυπτιακά πλοία ελλιμενίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στον λιμένα Λεμεσού, ενώ κατά την παραμονή τα πληρώματα τους πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές και ενημερωτικές επισκέψεις σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς.
Πηγή: philenews
- Ακίνητα: Πώς η ακρίβεια… συρρικνώνει τα σπίτια μας – «Χάσαμε» σε δύο χρόνια 7 τ.μ.
- Αγώνας επιβίωσης για τον Στάρμερ – Ποιοι τον στηρίζουν, ποιοι ζητούν την αποχώρησή του
- Η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της Σάκκαρη και η ανάγκη για βαθμούς (vids)
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του κουρέα επειδή δεν του άρεσε… το κούρεμα
- Μιλάνο: Τι έχουν τα έρμα και…σπάνε; Τα μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αποδεικνύονται εύθραυστα
- Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε χρήματα από ΙΧ – Παρακολουθούσαν τους οδηγούς και έσκαγαν τα λάστιχα



