
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 83-77
Η Βαλένθια έφερε την Μπαρτσελόνα στα όρια της, αλλά στο τέλος έφυγε με άδεια χέρια από τη Βαρκελώνη. Ο Χίγκινς το τρίποντο του αγώνα
Σε μια βραδιά που τα… θεωρητικά «μεγάλα» κλαμπ είδαν τον ουρανό με τ’ άστρα, η Μπαρτσελόνα απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Επιβλήθηκε (δύσκολα) της Βαλένθια με 83-77, μετρά 5/5 και διασκεδάζει με τις ήττες των άλλων. Βεβαίως τίποτα δεν καθορίζει η 5η αγωνιστική, πέραν του ότι δεν υπάρχουν… χαλαρές βραδιές στην Ευρωλίγκα.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η Βαλένθια, η οποία μπορεί να μην έχει γευτεί τη χαρά της νίκης, έφερε όμως τους «μπλαουγκράνα» στα όρια τους, όταν ο Λόιντ με τρίποντο μείωσε σε 76-75, λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία. Από εκεί και πέρα μια αλληλουχία αποτυχημένων ενεργειών (ο Λαμπεϊρί σταμάτησε τον Κούριτς, ο Ντούμπλιεβιτς έχασε το καλάθι μπροστά στον Ντέιβιτς), ήρθε ο Ντέιβις με 2/2 βολές να δώσει μια ανάσα στους γηπεδούχους (78-75).
Ο Χάνγκα πήρε επιθετικό από τον Λόιντ και θα ήραν ο παίκτης του αγώνα, αν δεν έρχονταν ο Χίγκινς με ένα τεράστιο τρίποντο να γράψει το 81-75 και να υπογράψει τη νίκη της ομάδας του. Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός, δείχνοντας πως δεν δαπανήθηκαν άδικα τόσα χρήματα για την απόκτησή του.
Πολύ καλή εμφάνιση ο Μίροτιτς, μια χαρά ήταν ο Χάνγκα, βοήθησε ο Αμπρίνες, όμως ο Πέσιτς δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του. Ο Λόιντ βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά, ο Σαν Εμετέριο με τον Ντούμπλεβιτς είχαν καλές και κακές στιγμές, ο… Δαυίδ δεν κατόρθωσε να νικήσει τον… Γολιάθ, στο τέλος του πρώτου μισού της πρώτης διαβολοβδομάδας.
Τα δεκάλεπτα: 21-19, 44-41, 62-65, 83-77.
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.04 – 25.04.2026]
- Πέταξαν σορούς 50 βρεφών και 6 ενηλίκων σε νεκροταφείο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Λιοσίων: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 16χρονη – Θέμα ωρών η σύλληψή του
- Έτοιμος να προπονήσει τον Μέσι ο Αλμέιδα – Σενάριο για την Ίντερ Μαϊάμι
- Ακράτα: Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στην Άμπελο – Δεν απειλούνται σπίτια
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο μητέρες που έχασαν από την προσοχή τους τα ανήλικα παιδιά τους



