Συντάξεις χηρείας : Ξεκινά σήμερα η καταβολή τους
Σήμερα, Παρασκευή, καταβάλλονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι αυξημένες συντάξεις χηρείας
Σήμερα, Παρασκευή, καταβάλλονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι αυξημένες συντάξεις χηρείας
Οι συντάξεις Οκτωβρίου που καταβάλλονται με το σύστημα του νόμου Κατρούγκαλου, θα είναι αυξημένες κατά 40%, δηλαδή από 200 έως 300 ευρώ το μήνα.
Οι συντάξεις χηρείας
Η αναδρομική αύξηση από τον περασμένο Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο (4,5 μήνες) θα δοθεί στους δικαιούχους με τις συντάξεις Νοεμβρίου, που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους στο τέλος Οκτωβρίου 2019.
Συνολικά η δαπάνη για το 2019 εκτιμάται σε περίπου 70 εκατ. ευρώ.
Η σημερινή αύξηση κυμαίνεται μεσοσταθμικά στα 290 ευρώ το μήνα για το Δημόσιο και στα 208 για τους ασφαλισμένους του πρ. ΙΚΑ.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας η διαδικασία επανυπολογισμού των συντάξεων ολοκληρώθηκε και οι νέες αυξημένες κατά 40% συντάξεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους σήμερα, εκτός από τους δικαιούχους του πρώην ΟΑΕΕ και ΟΓΑ που είδαν ήδη τα αυξημένα ποσά από την Τετάρτη.
- Νότιο Σουδάν: Πετρελαϊκό κοίτασμα-κλειδί επανεκκινεί τις δραστηριότητές του
- Αργεντινή: Η υπηρεσία αναπηρίας «πληρώνει» τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος της αδελφής του Μιλέι
- Κεντάκι: Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε χημικά
- Φως στο Τούνελ: Οι θεωρίες του γιου της Ελένης Παπαδοπούλου για τη φονική πυρκαγιά
- Φως στο Τούνελ: «Πουλούσε το σπίτι χωρίς να του ανήκει» – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου
- Ρωσία: Επιδρομή ουκρανικών drones σε λιμάνι και αγωγό αερίου στη Μαύρη Θάλασσα






