Κικίλιας: Τέλος το κάπνισμα και στις παιδικές χαρές
Αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος και στις παιδικές χαρές και σε άλλους ανοιχτούς χώρους όπου κινούνται παιδιά προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
Αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος και στις παιδικές χαρές και σε άλλους ανοιχτούς χώρους όπου κινούνται παιδιά προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή για την απαγόρευση του καπνίσματος θα καλύπτουν επίσης τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους κλειστούς αθλητικούς χώρους.
Για τους παραβάτες θα προβλέπονται πρόστιμα ανάλογα με το παράπτωμα, είπε ο κ. Κικίλιας, ενώ παράλληλα το νομοσχέδιο θα περιέχει κατασταλτικό κομμάτι για ελέγχους κι επιθεωρήσεις.
Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο πως δεν δίνει προτεραιότητα στο τιμωρητικό κομμάτι. «Ο Έλληνας έχει συλλογική συνείδηση και ατομική ευθύνη και φιλότιμο» σημείωσε.
Επισήμανε πως τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ώστε οι πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας.
Προσλήψεις σε ΜΕΘ
Ο κ. Κικίλιας επαναβεβαίωσε επίσης τα σχέδια για προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, διευκρινίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Σε αυτά τα μέτωπα «δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα», ανέφερε.
Ο υπουργός δήλωσε ότι χρειάζονται τουλάχιστον τρεις νοσηλευτές ανά γιατρό και για κάθε κλίνη στις ΜΕΘ.
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες


