Η Πολωνία πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, απέναντι στην Βενεζουέλα, επικρατώντας με 80-69 και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Η ομάδα του Μάικ Τέιλορ δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και έδωσε τη δυνατότητα στους Νοτιοαμερικάνους να προηγηθούν στη αρχή. Όμως με τους Πονίτκα και Σοκολόβσκι να δείχνουν τον δρόμο, «έτρεξε» ένα επιμέρους 14-2 από το 11′ έως το 15′ και μετέτρεψε το 22-26 σε 36-28, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα οκτώ πόντων (44-36).
Η Βενεζουέλα προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος, όμως η Πολωνία ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη και με τον Σοκολόβσκι κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους φτάνοντας σε μια σχετικά άνετη νίκη. Οι Μίχαλ Σοκολόβσκι (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και Ματέους Πονίτκα (15 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Πολωνίας. Από την Βενεζουέλα ξεχώρισαν οι Τσούριο (15 πόντοι), Κολμενάρες (14 πόντοι).
LIVE: Άρης – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άρης – Ολυμπιακός για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.
Με ηγέτη τον Λιούμπιτσιτς που είχε δύο γκολ και δύο ασίστ, η ΑΕΚ διέλυσε 5-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο παίζοντας με... κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη της στην Τουρκία.
Ο Χιμένεθ άφησε εκτός 11άδας τον Μόντσου για το αποψινό (14/12, 20:00) ματς με τον Ολυμπιακό στο «Βικελίδης», ενώ στο αρχικό σχήμα και στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής επιστρέφει ο Ντούντου.