
Χρηματιστήριο: Άνοιγμα με ήπιες ανοδικές τάσεις
Σταθεροποιητικά άνοιξε σήμερα το χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να σημειώνει άνοδο κατά 0,35%.
Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, με την αγορά να προσεγγίζει τα επίπεδα των 850 μονάδων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05, διαμορφώνεται στις 848,22 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,35%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,35 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,65%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Lamda Development (+1,72%), της Τέρνα Ενεργειακή (+0,95%), της ΑΔΜΗΕ (+0,90%) και της Cenergy (+0,72%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-0,98%) και των ΕΛΠΕ (-0,75%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,83%) και των Κατασκευών (+0,77%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-2,01%) και της Τεχνολογίας (-0,49%).
Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 28 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τζιρακιάν +8,27% και Ικτίνος +5,51%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Moda Bango -6,315 και Μαθιός Πυρίμαχα -5,33%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: «Κρίσιμης σημασίας» να εξασφαλιστούν αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη «το συντομότερο δυνατόν»
- Ουκρανία: Θα τηρήσουμε την κατάπαυση του πυρός για το Πάσχα, διαβεβαιώνει ο Ζελένσκι
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κλείδωσαν δύο ημερομηνίες
- Bαθμολογία UEFA: Δυσκολεύει η10η θέση για την Ελλάδα
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση συρμού του τραμ με βαν στον Άλιμο
- Τριάρες για Κρίσταλ Πάλας (3-0) και Σαχτάρ (3-0), βήμα πρόκρισης για Μάιντς (2-0) – Δείτε τα γκολ






