
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Δικαιοσύνης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας εξουσιοδοτήθηκε να προτείνει στη Βουλή τρεις υποψηφίους για τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Από το Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας εξουσιοδοτήθηκε να προτείνει στη Βουλή τρεις υποψηφίους για τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επιλέγοντας αυστηρά μεταξύ των έξι αρχαιότερων (σύμφωνα την επετηρίδα) -για κάθε θέση- δικαστικών.
Ειδικότερα, για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου, η επιλογή θα είναι μεταξύ των εξής έξι αντιπροέδρων:
-Αγγελική Αλειφερoπoύλoυ, η οποία αποχωρεί από το δικαστικό σώμα σε δυο χρόνια,
-Γεώργιoς Λέκκας, ο οποίος αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος (30 Ιουνίου 2019),
-Πηvελόπη Ζωvταvoύ, αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος,
-Iωσήφ Τσαλαγαvίδης, αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος,
-Ειρήvη Καλoύ, αποχωρεί σε δυο χρόνια,
-Δήμητρα Κoκoτίvη, αποχωρεί σε δυο χρόνια.
Ακόμη, για τη θέση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η επιλογή θα είναι μεταξύ των εξής αντεισαγγελέων: Δημητρίου Δασoύλα, Βασίλειου Πλιώτα, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, Βασιλικής Θεoδώρoυ, Ευσταθίας Σπυρoπoύλoυ και Παvαγιώτη Καραγιάvvη.
Να σημειωθεί ότι ο Δημήτριος Δασούλας αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος (30 Ιουνίου 2019) από το εισαγγελικό σώμα, ο Βασίλειος Πλιώτας αποχωρεί σε τρία χρόνια, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αποχωρούν σε δυο χρόνια.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μενίδι: Η στιγμή της φονικής παράσυρσης της ηλικιωμένης από φορτηγό
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 2,5 εκατ. ευρώ
- Νέες, «τρομακτικές» φωτογραφίες του Μάικλ Τζάκσον με ανήλικους
- Πρωτόγνωρα τοπία, προσκρούσεις μετεωριτών και μια απόκοσμη έκλειψη – Τι είδαν οι αστροναύτες του Artemis II
- ΑΕΛ-Παναιτωλικός 1-2: Αποδοκιμασίες για τους γηπεδούχους, νίκη-σωτηρίας οι φιλοξενούμενοι
- Προσοχή! Ανακαλείται παρτίδα βρεφικού γάλακτος – Ποιος ο λόγος
