Μέσω Βουλγαρίας και όχι Ελλάδας η δεύτερη γραμμή του αγωγού Turkish Stream
Διευκρινίσεις για τη διαδρομή της δεύτερης διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ.
Η δεύτερη διακλάδωση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream θα περάσει μέσω Βουλγαρίας, και όχι μέσω Ελλάδας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ στο περιθώριο της συνάντησης της διυπουργικής ρωσό-τουρκικής επιτροπής.
«Η δεύτερη διακλάδωση του Turkish Stream θα περάσει μέσω Βουλγαρίας, Ουγγαρίας και Σερβίας» δήλωσε ο Νόβακ, επισημαίνοντας ότι η πρώτη διακλάδωση του αγωγού Turkish Stream θα αρχίσει να λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου του 2020.
Η πρώτη διακλάδωση του αγωγού Turkish Stream θα τροφοδοτεί την εσωτερική αγορά της Τουρκίας με φυσικό αέριο ενώ η δεύτερη τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ως δυνητικές αγορές η Gazprom βλέπει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Σερβία και την Ουγγαρία. Η ισχύς της κάθε διακλάδωσης ετησίως είναι 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Final 8: Τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Κυπέλλου – Έτσι θα γίνει η είσοδος των φιλάθλων
- Γνωστή εκπαιδευτικός από την Πάτρα η γυναίκα που παρασύρθηκε από μηχανή και σκοτώθηκε στην Πατησίων
- Eurobank: Επιμονή του πληθωρισμού στην Ελλάδα
- Βαρκελώνη: Η περίφημη Σαγράδα Φαμίλια έφτασε επιτέλους στο τελικό της ύψος [βίντεο]
- Συναγερμός στο Παρίσι: Πολλαπλές απειλές για βόμβες – Εκκενώθηκαν κτίρια
- Επική ατάκα Καραλή σε Ντουπλάντις: «Μήπως να ασχοληθείς μόνο με το τραγούδι;» (vid)






