ΣΕΥΑΕΚ: Να μείνουμε ενωμένοι ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις
Η Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. καταγγέλλει τις πειρατικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. με τις οποίες επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και καθεστώς κατοχής και στη θαλάσσια επικράτεια της Κύπρου, όπως έπραξε το 1974, στη στεριά
Η Συντονιστική Επιτροπή Υπεράσπισης του Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.), μετά τη συνεδρίασή της στις 17 -7-2019 εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. καταγγέλλει τις πειρατικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. με τις οποίες επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και καθεστώς κατοχής και στη θαλάσσια επικράτεια της Κύπρου, όπως έπραξε το 1974, στη στεριά.
Η παρουσία και δράση των τούρκικων γεωτρύπανων στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. έχει ως βασικό σκοπό να αναγκάσει Ελλάδα και Κύπρο να συρθούν σε διαπραγματεύσεις που να οδηγούν τελικά στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αναγνώριση του ψευδοκράτους, άρα και των τετελεσμένων του Αττίλα, και σε τελευταία ανάλυση στον πλήρη έλεγχο και νομή της Μεγαλονήσου από την Άγκυρα.
Ταυτόχρονα, η Τουρκία αποσκοπεί με τις συνεχείς προκλήσεις, απειλές και περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου, να νομιμοποιήσει με την υπογραφή μας τη διχοτόμηση του Αιγαίου και να κυπροποιήσει τη Θράκη.
Γι’ αυτό Ελλάδα και Κύπρος πρέπει:
– Να επαναλειτουργήσουν το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.
– Να μη δεχθούν ως λύση τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
– Να εμμείνουν στις θέσεις για κατάργηση του καθεστώτος εγγυήσεων, αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και όλων γενικά των μη κυπριακών στρατών και φυσικά και των αγγλικών βάσεων.
– Να αγωνιστούν για Κύπρο Ενιαία, ανεξάρτητη, δημοκρατική με ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες της.
– Απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό, τον ενημερώνουμε για να βρίσκεται πάντοτε σε εγρήγορση, με ενότητα και αλληλεγγύη στον Κυπριακό λαό. Μόνο ενωμένοι κατά των εισβολέων μπορούμε να προχωρήσουμε νικηφόρα…
Σύμμαχοι και εταίροι εργάζονται για το συμφέρον τους. Ας ενεργήσουμε και εμείς έτσι, με σεβασμό πάντα στο Διεθνές Δίκαιο».
- Γαλλία: Η φορολογία τρομάζει τους πλούσιους – Στο μάτι του κυκλώνα τα ακίνητα
- Tο NBA αποφάσισε την αναβολή του αγώνα Τίμπεργουλβς – Γουόριορς λόγω της έντασης στη Μινεάπολη
- Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη – Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα
- Συρία: Η εκεχειρία με τους Κούρδους παρατείνεται για άλλες 15 ημέρες
- Ο Σλοτ «τρέλανε» τους οπαδούς της Λίβερπουλ με το 4-2-2-2
- Ρόδος: 49χρονος κατήγγειλε τον 15χρονο γιο του για απειλές – Έκανε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία


