Haber Turk: Σήμερα αρχίζει η παράδοση των S-400 στην Τουρκία
Τα εξαρτήματα των S-400 βρίσκονταν από την περασμένη Πέμπτη στη στρατιωτική βάση Τβερ της κεντρικής Ρωσίας και από τις 15:30 της περασμένης Κυριακής άρχισαν να φορτώνονται σε δύο μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη. Η φόρτωση ολοκληρώθηκε στις 21:00 χθες το βράδυ και δόθηκε η εντολή να αναχωρήσουν τα αεροσκάφη, που αναμένεται να φθάσουν σήμερα στην Τουρκία
Στην Τουρκία φθάνουν σήμερα τα πρώτα εξαρτήματα του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, μεταδίδει το Haber Turk. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Heber Turk, τα εξαρτήματα των S-400 βρίσκονταν από την περασμένη Πέμπτη στη στρατιωτική βάση Τβερ της κεντρικής Ρωσίας και από τις 15:30 της περασμένης Κυριακής άρχισαν να φορτώνονται σε δύο μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη. Η φόρτωση ολοκληρώθηκε στις 21:00 χθες το βράδυ και δόθηκε η εντολή να αναχωρήσουν τα αεροσκάφη, που αναμένεται να φθάσουν σήμερα στην Τουρκία.
Εκεί βρίσκεται ήδη μια εννιαμελής ομάδα Ρώσων τεχνικών για την ανάπτυξη των S-400 και αναμένεται να φθάσει και άλλη μία τις επόμενες ημέρες. Όπως αναφέρει το ιδιωτικού τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, η άφιξη του αντιπυραυλικού συστήματος θα γίνει σταδιακά, αφού προς το παρόν θα φθάσει μόνον η κεντρική μονάδα και τα υπόλοιπα εξαρτήματα και οχήματα θα ακολουθήσουν.
Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Νμίτρι Πεσκόφ είχε επιβεβαιώσει χθες ότι η παράδοση των S-400 βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442