
Στο «κόκκινο» οι σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν: Νέα ένταση μετά τις αμερικανικές κυρώσεις
Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά την κατάρριψη αμερικανικού drone από ιρανικό πύραυλο και μετά τις κυρώσεις που επέβαλε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Τεχεράνη
Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά την κατάρριψη αμερικανικού drone από ιρανικό πύραυλο και μετά τις κυρώσεις που επέβαλε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Τεχεράνη.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν ανέφερε σήμερα ότι η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στον ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους κλείνει αμετάκλητα την οδό της διπλωματίας μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον.
«Η επιβολή κυρώσεων στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολά Αλί Χαμενεΐ και τον επικεφαλής της διπλωματίας του Ιράν τον ΥΠΕΞ Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κλείνει οριστικά τον δρόμο της διπλωματίας», ανέφερε ο Αμπάς Μουσαβί μέσω Twitter.
Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «καταστρέφει τους καθιερωμένους διεθνείς μηχανισμούς για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει νέες «δριμύτατες» κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης, εν μέσω των διαρκώς κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα έχουν στόχο και τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
«Οι κυρώσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό το διάταγμα θα εμποδίσουν τον ανώτατο ηγέτη, την ομάδα του και άλλους που είναι στενά συνδεδεμένοι με εκείνον να έχουν πρόσβαση σε ζωτικούς οικονομικούς πόρους», δήλωσε ο Τραμπ.
«Τα περιουσιακά στοιχεία του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και της ομάδας του δεν θα διαφύγουν των κυρώσεων», είπε.
- Καθηγητής του Χάρβαρντ για Τραμπ: «Ας το παραδεχτεί, τα έκανε θάλασσα με το Ιράν»
- Πανελλαδικές 2026: Tα θέματα στα μαθήματα ειδικότητας που έπεσαν στα ΕΠΑΛ
- Σίλβερ: «Σε εξέλιξη οι συζητήσεις με Euroleague – Αυτά είναι τα δεδομένα για το NBA Europe»
- Καρχαρίες: Ποια είδη υπάρχουν στην Ελλάδα – Χάρτης με τα σημεία όπου έχουν καταγραφεί
- Σύγκρουση Σλοβακίας – ΕΕ για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών
- Ελ Νίνιο: Ένα πολύ ισχυρό φαινόμενο πλησιάζει – Τι μπορούμε να περιμένουμε;






