Δικαστήριο δικαίωσε οδηγό που δεν πλήρωνε στα διόδια
Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. εξέδιδε βεβαιώσεις προστίμων, στις οποίες μνημονευόταν υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο της βεβαίωσης του προστίμου.
Μια σημαντική απόφαση έλαβε το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης εξετάζοντας αγωγή οδηγού εναντίον της Εγνατίας Οδού ΑΕ σχετικά με βεβαιώσεις προστίμου, μετά από άρνησή του να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων.
Συγκεκριμένα, ο οδηγός πραγματοποίησε 20 διελεύσεις χωρίς πληρωμή από τους σταθμούς διοδίων του Ιάσμου, της Μουσθένης και της Ανάληψης, οι οποίοι βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Ξάνθης-Θεσσαλονίκης, με την εταιρεία να τον καλεί να πληρώσει το ποσό των 1.700 ευρώ. Και αυτό γιατί η Εγνατία Οδός του επέβαλε πρόστιμο ύψους όσο το τέλος διοδίου (1,70€), προσαυξημένο κατά 50 φορές ανά διέλευση, φτάνοντας συνολικά το ποσό των 1.700 ευρώ και το οποίο βεβαιώθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ.
Ωστόσο, το Ειρηνοδικείο δέχθηκε την αγωγή του οδηγού καθώς η Εγνατία Οδός Α.Ε. εξέδιδε βεβαιώσεις προστίμων, στο σώμα των οποίων μνημονευόταν μια υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο της βεβαίωσης του προστίμου, η οποία και καταργούσε όλες τις προηγούμενες.
- Ψάχνουν τη χρυσή τομή στην κυβέρνηση για το Market Pass
- Μιλένα Αποστολάκη: Προσχηματική η δήθεν λύση για την πρώτη κατοικία – Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τα σπίτια τους
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ξέρει ήδη την ενδεκάδα του για τη Μπέτις
- Δένδιας: Η ελληνική συστοιχία Patriot στη Σαουδική Αραβία κατέρριψε δύο βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν
- Μπέτις-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Τσέλιε με Ενισχυμένες Αποδόσεις και σούπερ προσφορά* στην Betsson
- Πέντε τρόποι για να καις λιγότερη βενζίνη και να μη σε… καίει – Στα 2 ευρώ το λίτρο στην Αττική


