
Συρία: 35 στρατιώτες νεκροί από επιθέσεις του ΙΚ
Οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους κατά του συριακού στρατού και των συμμάχων του στην κεντρική Συρία έχουν κοστίσει τη ζωή σε 35 οπλίτες τους κατά το τελευταίο 48ωρο
Οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους κατά του συριακού στρατού και των συμμάχων του στην κεντρική Συρία έχουν κοστίσει τη ζωή σε 35 οπλίτες τους κατά το τελευταίο 48ωρο, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Μολονότι ο Ι.Σ. έχει απωλέσει το τελευταίο του προπύργιο στη Συρία, τον θύλακο του Μπαγούζ, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ, εξακολουθεί να μάχεται στις απομακρυσμένες περιοχές της ερήμου στο κέντρο της χώρας.
Σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, οι επιθέσεις αυτές συνιστούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Ι.Σ. αφότου υποχώρησε από το Μπαγούζ. Η σημαντικότερη σημειώθηκε στην περιοχή Αλ Κουμ, βορείως της αρχαίας πόλης Παλμύρας, όπου οι ισλαμιστές μαχητές σκότωσαν 15 Σύρους στρατιώτες και συμμάχους τους.
Από την πλευρά τους, οι ισλαμιστές μετέδωσαν μέσω του ιστότοπού τους Amaq πως σκότωσαν σε ενέδρες τους 20 στρατιώτες και τραυμάτισαν αρκετούς αλλους στην περιοχή Αλ Σούχνα, ανάμεσα στην Παλμύρα και το Ντέιρ αλ Ζορ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πετρέλαιο: Υποχωρεί σχεδόν κατά 18% η τιμή του WTI μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας
- Καλιφόρνια: Πράκτορες της ICE πυροβόλησαν άνδρα που «επιχείρησε να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό του»
- Πετρέλαιο: Υποχωρεί κατά σχεδόν 7% το WTI μετά την παράταση του τελεσιγράφου από τον Τραμπ
- Πώς ο πόλεμος βομβαρδίζει την οικονομία της Γαλλίας
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Παραγραφή χρεών στο μισό διάστημα
- Δύο εβδομάδες εκεχειρία – Ο Τραμπ αποδέχθηκε την πρόταση του Πακιστάν

