ΗΠΑ και Τουρκία συζήτησαν για τα… συμφέροντά τους, αλλά όχι για τις «θέσεις» τους
«Επικέντρωσαν τη συζήτησή τους στα συμφέροντα και όχι στις θέσεις τους, και στην σημασία της αμερικανοτουρκικής συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και ως συμμάχων του ΝΑΤΟ με στόχο την επίτευξη της αμοιβαίας ασφάλειας και της οικονομικής ευημερίας τόσο για τις δύο χώρες όσο και για την περιοχή»
Με μια συζήτηση που επικεντρώθηκε στα «συμφέροντα» και όχι στις «θέσεις» ολοκληρώθηκε το τετ α τετ του υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, με τον τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ, στο αμερικανικό Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπηρεσιακός εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τσαρλς Σούμερς, η συζήτηση εστίασε στην εταιρική συνεργασία τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.
Οι υπουργοί «συναντήθηκαν ως στρατηγικοί εταίροι. Επικέντρωσαν τη συζήτησή τους στα συμφέροντα και όχι στις θέσεις τους, και στην σημασία της αμερικανοτουρκικής συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και ως συμμάχων του ΝΑΤΟ με στόχο την επίτευξη της αμοιβαίας ασφάλειας και της οικονομικής ευημερίας τόσο για τις δύο χώρες όσο και για την περιοχή» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα ρυθμίζει τις οφειλές σου στην εφορία – Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα
- Ρήξη χιαστού ο Ροντρίγκο, χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και το Μουντιάλ
- Η Τζέιν Φόντα ενάντια στο πόλεμο των ΗΠΑ και Ισράηλ στο Ιράν – «Οι γονείς μαζεύουν τα παιδιά τους από τα συντρίμμια»
- Παπασταύρου: Επαρκής ο εφοδιασμός της Ελλάδας με πετρέλαιο – Η ενεργειακή ασφάλεια συνιστά εθνική ασφάλεια
- ΚΟΚ: Το άγνωστο πρόστιμο των 10.000 ευρώ – Ποιοι κινδυνεύουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη
- Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα σακίδιο έκτακτης ανάγκης – Το βίντεο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού



