Είχε και πολιτική χροιά το καρναβάλι στη Χαλκίδα όπου οι εκλογές για τη δημαρχία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γι’ αυτό και στο καρναβάλι η διαδήλωση των νέων του ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ κέντρισε όλα τα βλέμματα των θεατών.  Οι νέοι της ομάδας του Βασίλη Καθαροσπόρη, οικογένειες με τα παιδιά τους ακόμη και με παιδικά καροτσάκια, ντύθηκαν εργάτες της καθημερινότητας έτοιμοι να λύσουν σοβαρά ζητήματα των συμπολιτών τους και καταχειροκροτήθηκαν.

Φορώντας στολές εργασίας, προστατευτικά κράνη και κρατώντας πλακάτ  σήκωσαν μανίκια και διαδήλωσαν σε καρναβαλικούς ρυθμούς στους δρόμους της πόλης ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους Χαλκιδέους και τους επισκέπτες για την πρωτοποριακή τους ιδέα. Ο πρώτος συνδυασμός στην  Ελλάδα που τολμά να συμμετέχει και να δώσει το δικό του στίγμα σε καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι το αυτοδιοικητικό κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ του Βασίλη Καθαροσπόρη.

Ο Βασίλης Καθαροσπόρης παρακολούθησε ολόκληρη την καρναβαλική παρέλαση χειροκροτώντας όλα τα πληρώματα  και για λίγα λεπτά έγινε ένα με το πλήρωμα της ομάδας του, το οποίο περνώντας από το σημείο που βρισκόταν σταμάτησε φωνάζοντας ρυθμικά «ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ».   Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά «ήταν μία ιδέα των νέων του συνδυασμού μας και όχι μόνο που ολοκληρώθηκε με το πολιτικό μας στίγμα. Είμαστε κομμάτι της πόλης. Ενισχύουμε τις δράσεις  που αναδεικνύουν τον τόπο μας και συμμετέχουμε σ’ αυτές, όπως όλοι οι συμπολίτες μας. Αν μη τι άλλο όταν βλέπεις 100 νέους ανθρώπους και παιδιά ντυμένους εργάτες και έτοιμους να προσφέρουν στους συμπολίτες τους μόνο να χαρείς μπορείς».