Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ποινική δίωξη κατά επτά διαδηλωτών άσκησε ο Εισαγγελέας
Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα και 6 πλημμελήματα
Ποινική δίωξη για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των επτά ατόμων που, κατά την αστυνομία συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα και 6 πλημμελήματα.
Εκρηξη με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές
Προμήθεια, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών. Απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Διακεκριμένες φθορές σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος.
Επίσης, υπάρχουν οι κατηγορίες για αντίσταση κατά τις αρχής, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.
Ολοι οι κατηγορούμενοι ,οι οποίοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή αρνούνται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από τη Βουλή. Υποστηρίζουν ότι συνελήφθησαν αρκετή ώρα μετά, σε μεγάλη απόσταση από το σημείο των επεισοδίων, ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από τη συγκέντρωση για να γλιτώσουν από τα χημικά που έριχναν οι αστυνομικοί.
- Το Ισραήλ γίνεται μέλος του «συμβουλίου ειρήνης» του Τραμπ, ανακοινώνει ο Νετανιάχου
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες πόλεις
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας

