
Ένταση σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας
Οι εκπαιδευτικοί, που διαμαρτύρονται για το σύστημα διορισμών με μοριοδότηση που εξήγγειλε η κυβέρνηση, έσπρωξαν τους αστυνομικούς, σκαρφάλωσαν στην πύλη του υπουργείου και πέρασαν στον περιβάλλοντα χώρο
Ένταση επικράτησε νωρίτερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν περίπου 200 εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για το σχεδιαζόμενο νέο σύστημα διορισμών 15.000 ατόμων βάσει μοριοδότησης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το διάστημα 2019-2021.
Οι εκπαιδευτικοί έσπρωξαν τους αστυνομικούς, σκαρφάλωσαν στην πύλη του υπουργείου και πέρασαν στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ η ένταση οξύνθηκε όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να τους διώξουν. Τελικά οι ένστολοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο.
Καθηγητές και δάσκαλοι, με τη στήριξη ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, εναντιώνονται στο σχεδιαζόμενο σύστημα διορισμών, από το οποίο προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα βασίζεται στο πτυχίο και στην προϋπηρεσία τους και το άλλο 50% στην κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.ά.).
- Η Μέριλ Στριπ δεν εμπνεύστηκε από την Άννα Γουίντουρ για τον ρόλο της Μιράντα Πρίστλεϊ αλλά από 2 άνδρες
- Πάσχα στην πόλη; 3+1 σημεία για να στηθεί η απόλυτη ηλιόλουστη γιορτή!
- «Ροντέο» το Μονακό – Ντιζόν: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ παικτών – Αιμορραγούσε ο Λοσέρ (vid)
- Συνελήφθη 14χρονος για ληστείες σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικα – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία – Τι λέει το ΓΕΕΘΑ
- Έσε: «Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να βρούμε λύση»


