Γερμανία: Πτώση του κυβερνητικού συνασπισμού ενόψει ευρωεκλογών
Απώλειες στους Σοσιαλδημοκράτες καταγράφει νέα δημοσκόπηση ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου
Απώλειες στους Σοσιαλδημοκράτες καταγράφει νέα δημοσκόπηση ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει 30%, ποσοστό κατά πέντε μονάδες χαμηλότερο από αυτό των προηγούμενων ευρωεκλογών, ενώ το SPD συγκεντρώνει 16,5%, καταγράφοντας απώλειες 11 μονάδων από τις ευρωεκλογές του 2014 και μένει τρίτο, μετά τους Πράσινους οι οποίοι αυξάνουν τα ποσοστά τους κατά επτά μονάδες και φτάνουν το 17,5%.
Κατά επτά μονάδες αυξάνει το ποσοστό της και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και συγκεντρώνει 14,5%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 9% ενισχύονται κατά 5,5 μονάδες, με την Αριστερά να βρίσκεται στο 9,5% με αύξηση δύο μονάδων.
«Η τρέχουσα τάση σε ομοσπονδιακό επίπεδο αντικατοπτρίζεται και στις ευρωεκλογές», σχολιάζει ο επικεφαλής του INSA, Χέρμαν Μπλίνκερτ.
- Πρέπει να συμφωνήσουμε με το Ιράν αλλιώς θα γίνει πολύ τραυματικό για αυτούς, λέει ο Τραμπ [Βίντεο]
- Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκη» Τσικνοπέμπτη στα εκπαιδευτήρια της Μητροπόλεως Πειραιά
- Εικόνες ισοδύναμες με λέξεις – Το περιοδικό Life και η πρωτοποριακή δύναμη του φωτορεπορτάζ
- Η Κίνα στην Αρκτική και ο λόγος που ανησυχεί η Δύση
- Νέα Αριστερά: Νέα εκπρόσωπος Τύπου η Πέτη Πέρκα – Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος
- Politico: Ο Μερτς λέει στους Γερμανούς να είναι εργατικοί σαν τους Έλληνες και όχι τεμπέληδες



