Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στη Χαλυβουργική
Τα χρέη της ιστορικής βιομηχανίας προς την επιχείρηση έχουν πλέον ξεπεράσει τα 31 εκατ. ευρώ, έναντι μόλις 7 εκατ. ευρώ προ τριετία
Την εντολή για να κλείσει η παροχή ρεύματος στη Χαλυβουργική έδωσε η ΔΕΗ, καθώς τα χρέη της ιστορικής βιομηχανίας προς την επιχείρηση έχουν πλέον ξεπεράσει τα 31 εκατ. ευρώ, έναντι μόλις 7 εκατ. ευρώ προ τριετίας.
Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος βιομηχανικός οφειλέτης της ΔΕΗ, μετά τη ΛΑΡΚΟ. Ωστόσο, παρά την εντολή της ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) δεν είχε προχωρήσει στη διακοπή του ρεύματος.
Οι οφειλές της Χαλυβουργικής γιγαντώθηκαν την τελευταία τριετία, παρά τις πολύχρονες διαπραγματεύσεις ρύθμισης του χρέους, οι οποίες ωστόσο δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Χαλυβουργική ακόμη και σε πρόσφατες διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ φέρεται να αρνήθηκε τον διακανονισμό βάσει των όσων προβλέπονται για τους βιομηχανικούς πελάτες και ζήτησε πίστωση χρόνου. Η βιομηχανία έχει σταματήσει η παραγωγή με τα χρέη της να υπερβαίνουν τα 400 εκατομμύρια.
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- ΚΚΕ: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του








