Μαυροειδάκος: H Αστυνομία πρέπει να απογαλακτιστεί από την πολιτική ηγεσία
Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με την επίθεση αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών στο Εφετείο
«Πρέπει η Αστυνομία να απογαλακτιστεί από την πολιτική ηγεσία» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος με αφορμή την επίθεση αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς στο Εφετείο.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 υπογράμμισε πως την ώρα που οι αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί ως μάρτυρες υπόθεσης, ζήτησαν την παρέμβαση των ανωτέρων τους, ο αξιωματικός τους μιλούσε στο κινητό, κάτι που υποδεικνύει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Στ.Μαυροειδάκου ότι, οι ένστολοι «προσπαθούν να μην παίρνουν ευθύνες».
«Είπε ότι δεν κάνουμε καμία σύλληψη, για να εκτονωθεί η κατάσταση», σημείωσε σχετικά.
Σε κάθε περίπτωση, όπως ο ίδιος είπε, «θα διαταχθεί ΕΔΕ για το σε ποιον μίλαγε στο τηλέφωνο».
Ωστόσο, ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει εντολή από την πολιτική ηγεσία «μην κάνετε συλλήψεις, δεν υπάρχει», όταν «όμως βλέπετε αστυνομικούς να κάνουν τον ταξιτζή στον Ρουβίκωνα, όταν ο αστυνομικός βλέπει ανοχή, φοβάται να ενεργήσει».«Πρέπει η Αστυνομία να απογαλακτιστεί από την πολιτική ηγεσία», κατέληξε.
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου
- Γεραπετρίτης και Μπαμπινιώτης συζητούν για την ελληνική γλώσσα: Δημοκρατία, Διάλογος και Συναίνεση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.02.2026]
- Ρόμα – Κάλιαρι 2-0: «Έπιασαν» τη Γιουβέντους στην 4η θέση οι Ρωμαίοι
- Κάγια Κάλας: Το κοινό που αποδοκίμασε τον Βανς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε ευρωπαϊκή υπερηφάνεια



