Επιστρέφουν οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια
Η εικόνα έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια καθώς η συμμετοχή των φοιτητών στα μαθήματα έχει αυξηθεί εντυπωσιακά, ενώ ολοκληρώνουν ταχύτερα τις σπουδές τους
Οι «αιώνιοι» φοιτητές, η χαλάρωση μπροστά στα «τραπεζάκια» και τα άδεια αμφιθέατρα μπορεί να αποτέλεσαν ακαδημαϊκή μόδα επί σειρά ετών, ωστόσο φαίνεται ότι τα δεδομένα άλλαξαν. Το ρεπορτάζ μάλιστα δείχνει σήμερα την αντίστροφη εικόνα!
Οι φοιτητές επιστρέφουν στα πανεπιστήμια και μάλιστα με στόχο και πρόγραμμα. Τα αμφιθέατρα της οικονομικής κρίσης είναι γεμάτα, η «επιστροφή» των φοιτητών εκκωφαντική και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό για να μην το προσέξουμε.
Μια βόλτα στα κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας δίνει εικόνα δημιουργικής… κινητικότητας. Και την εικόνα αυτή υποστηρίζουν τα στοιχεία.
Οπως λέει ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Πέτρος Σφηκάκης «είναι εντυπωσιακό ότι το καλοκαίρι τα 2/3 των φοιτητών που ορκίσαμε ήταν παιδιά που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους την πρώτη περίοδό τους, χωρίς καθυστερήσεις δηλαδή, και με βαθμό πτυχίου πάνω από 8,2».
Ο κ. Σφηκάκης δηλώνει ακόμη ότι βλέπει στα αμφιθέατρα της Σχολής του μια αναζωογόνηση, νέους και νέες που ασχολούνται σοβαρά με τις σπουδές τους, πολύ μικρότερο βαθμό πολιτικοποίησης και συμμετοχή όλο και λιγότερων φοιτητών κάθε χρόνο στις εκλογές για φοιτητικές παρατάξεις. Σε κάθε περίπτωση, επιστροφή των κύριων χαρακτηριστικών της ακαδημαϊκής ζωής: ήθος και προσπάθεια.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
- Γκουίνεθ Πάλτροου: Πλήρωσε 43.000 ευρώ για να διώξει τις τοξίνες από το αίμα της
- Ο «Βασιλιάς» το ξανάκανε: Ο Λεμπρόν Τζέιμς έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ στο NBA! (vids, pics)
- ΗΠΑ: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο κρατικό πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας
- Goldman Sachs: Παραιτήθηκε η επικεφαλής δικηγόρος Κάθι Ρέμλερ λόγω της επαφών της με τον Τζέφρι Έπσταϊν
- Θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό στην Πιερία που βρέθηκε μέσα σε αγροτικό
- Κακοκαιρία: Μεγάλα προβλήματα σε Κρήτη και Χίο – Κατολισθήσεις, πλημμύρες και απεγκλωβισμοί κατοίκων







