Σπιτική πραλίνα
Η πραλίνα, το αγαπημένο άλειμμα των παιδιών, μπαίνει σαν γέμιση σε κρέπες και τούρτες και γίνεται μια εύκολη μους αν την ανακατέψουμε με ίση ποσότητα σαντιγί.
ΥΛΙΚΑ (για 1 βάζο των 500 ml)
150 γρ. φουντούκια
250 ml γάλα εβαπορέ
20 γρ. μέλι
90 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη σε μπεν μαρί
70 γρ. σοκολάτα υγείας, 65% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 160°C για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Tα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα το μέλι. Ρίχνουμε τις σοκολάτες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ με τη σκόνη φουντουκιού και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε εκτός ψυγείου για 15 ημέρες.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Άννα Παναγιωτοπούλου: Το αντίο του Θανάση Ευθυμιάδη
- «Πόλεμο του ντονέρ» φέρνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκία
- Μοτιεγιούνας: «Μια από τις ομάδες της Euroleague θα πρέπει να κάνει χώρο στην Παρί»
- Κικίλιας: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής
- Ανδρουλάκης: Φτιάχνουμε την ελπίδα με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε
- Με έξι φάσεις των «αιωνίων» το Top-10 των Game 4 της Euroleague (vid)