Φίλης: Η Παπακώστα δυναμώνει την κυβερνητική πλειοψηφία
Μιλώντας για τις συντάξεις ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «θα ψηφίσουμε τον Δεκέμβριο» για να μην περικοπούν «αλλά δεν θέλουμε να το ψηφίσουμε με όρους σύγκρουσης»
Τη δική του εκδοχή για την είσοδο της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ο οποίος επέμεινε στα περί παραδιοίκησης στην ΕΡΤ.
Σχολιάζοντας μιλώντας στον RealFM την παρουσία της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση είπε μεταξύ άλλων ότι «δυναμώνει την κυβερνητική πλειοψηφία».
Παρατήρησε, δε, ότι με τον τελευταίο ανασχηματισμό έγινε «πιο ισχυρή η συνιστώσα των ΑΝΕΛ».
Μιλώντας για τις συντάξεις ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «θα ψηφίσουμε τον Δεκέμβριο» για να μην περικοπούν «αλλά δεν θέλουμε να το ψηφίσουμε με όρους σύγκρουσης».
Επέμεινε στα περί «απαξίωσης» της ΕΡΤ για την οποία είπε ότι «αντιμετωπίζεται με μέτρα συνολικής αναβάθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».
Όσο για την αντίδραση του Νίκου Παππά στις αναφορές του κ. Φίλη για τα περί παραδιοίκησης στην ΕΡΤ σχολίασε «ε, καλά, απάντησε. Όλοι απαντούν, Δημοκρατία έχουμε».
Αναγκαστική και συγκυριακή η συνεργασία με Καμμένο
«Η κυβερνητική συνεργασία με τον κ. Καμμένο είναι μία αναγκαστική, συγκυριακή συνεργασία και όχι στρατηγική επιλογή. Αφορά την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τα μνημόνια αλλά και με τη διαφθορά στη χώρα μας και τώρα που βγαίνουμε από τον κύκλο των καταναγκαστικών δανειακών συμβάσεων, προφανές είναι ότι θα αναζητηθούν άλλα πεδία συμφωνιών και συμπράξεων» είπε ο κ. Φίλης για να προσθέσει:
«Το εάν ο κ. Καμμένος θελήσει ή όχι να συμμετάσχει σε αυτή τη συζήτηση είναι θέμα ανοιχτό. Προφανώς με τη σημερινή φυσιογνωμία των ΑΝΕΛ κατά τη γνώμη μου είναι δύσκολη μία σύμπραξη, αλλά όλα στην πολιτική είναι ρευστά» σημείωσε ο κ. Φίλης αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση.
Σημείωσε ακόμη πως «είναι προφανές ότι το δίλημμα των μελλοντικών κυβερνητικών συνεργασιών είναι ένα δίλημμα το οποίο αφορά άλλα κόμματα και όχι τον ΣΥΡΙZA. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής, προγραμματικές συγκλήσεις και παίρνει την πρωτοβουλία αυτή… Η κ. Παπακώστα είναι μία ιδιαίτερη ευαισθησία που η συμμετοχή της στην κυβέρνηση δυναμώνει την κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι μία κίνηση πολιτική… Δεν χαλάει το προφίλ η κ. Παπακώστα. Στον ανασχηματισμό είναι πιο ισχυρή η συνιστώσα των ΑΝΕΛ με την ευρεία έννοια, αλλά αυτό έχει να κάνει με τη συγκυρία δεν έχει να κάνει με στρατηγική επιλογή».
- Αγρότες: Παρέμειναν τη νύχτα στο Σύνταγμα – Αποχωρούν το μεσημέρι με την υπόσχεση συνέχισης του αγώνα
- Δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα τρολ της «Ομάδας Αλήθειας» ούτε να κάνει ατεκμηρίωτες καταγγελίες
- Eurovision 2026: Εξοργισμένος ο Χάρης Βαρθακούρης για τον ήχο στον Β’ Ημιτελικό
- Καταγγελία της Φενέρμπαχτσε για τη σύρραξη στο ΟΑΚΑ μετά το buzzer beater του Μπόλντγουιν
- «Ανθοδέσμες» από κρουασάν και unboxing στον έρωτα, που… περνά από τον φούρνο και το ζαχαροπλαστείο
- Οδηγός πήγαινε με την όπισθεν στη ΛΕΑ της Λεωφόρου Σχιστού για να αποφύγει την κίνηση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (14/2): Πού θα δείτε το Λεβαδειακός-Ολυμπιακός και δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις – Πότε λήγει η προθεσμία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/david-billings-__I-gX-cnd8-unsplash-1-136x85.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442