Φαρφάλες με κοτόπουλο και βαλσάμικο
Μπορείτε να εκτελέσετε τη συνταγή με όποιο ζυμαρικό επιθυμείτε.
Υλικά για 4 μερίδες
350 γρ. φαρφάλες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
350 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλαράκι δενδρολίβανου φρέσκου, ψιλοκομμένο ή 1/2 κ.γ. ξερό, τριμμένο
4 κ.σ. γλυκό μοσχάτο κρασί
400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το δενδρολίβανο μέχρι να ροδίσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 1 λεπτό, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το μπαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε τις φαρφάλες προσεκτικά με το κοτόπουλο.
- Euroleague: Αποκλειστικό που δεν είναι αποκλειστικό για την Μπασκόνια
- Δύο ελικόπτερα που μετέφεραν ασθενείς φέρεται να συγκρούστηκαν πάνω από το Νιου Τζέρσεϊ [βίντεο]
- Σουρινάμ: Άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά του
- ΚΕΔ: Χάνει και το αβαντάζ των ξένων διαιτητών
- Τα δύο γεγονότα που «σκοτείνιασαν» τα Χριστούγεννα του Καρόλου Ντίκενς
- Σουηδία: Ένας 12χρονος φέρεται να πήγε σε άλλη πόλη για να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου – Σκότωσε έναν 21χρονο
