Ο πρόεδρος της Τσεχίας θεωρεί λήξαν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων
Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο Ζέμαν τόνισε ότι η ιστορία είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αφεθεί στους ιστορικούς
Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν δήλωσε ότι δεν θέλει να ανοίξει εκ νέου ζήτημα για το εάν η Γερμανία οφείλει στη χώρα του πολεμικές επανορθώσεις, μολονότι το θέμα αυτό ανακινήθηκε το τελευταίο διάστημα και πάλι στη γειτονική Πολωνία.
Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο Ζέμαν τόνισε ότι η ιστορία είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αφεθεί στους ιστορικούς, μετέδωσε το τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων CTK.
Οι αξιώσεις να δοθούν πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία έχουν γίνει πιο ηχηρές το τελευταίο διάστημα στην Πολωνία, με κορυφαία στελέχη της συντηρητικής, εθνικιστικής κυβέρνησης να πιέζουν έντονα το Βερολίνο.
Η Πολωνία υπέστη φοβερά δεινά στα χέρια των γερμανικών δυνάμεων κατοχής κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Τουλάχιστον έξι εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει επικαλεστεί επανειλημμένα μια μεταπολεμική διακήρυξη βάσει της οποίας η Πολωνία αποποιήθηκε το δικαίωμά της να διεκδικήσει περαιτέρω χρηματικές επανορθώσεις.
- Το «καταραμένο» βενετσιάνικο παλάτσο που κάποτε ζωγράφισε ο Μονέ βγαίνει προς πώληση – Η ιστορία του
- Εντοπίστηκε όχημα στην Ομόνοια με 45 κιλά κάνναβης – Έκρυβαν τα ναρκωτικά σε στούντιο ηχογράφησης
- Καραϊβική: Βίντεο από το ρεσάλτο των πεζοναυτών των ΗΠΑ στο δεξαμενόπλοιο Olina
- ΣΥΡΙΖΑ: «Διάλογος» με αρνητικά τετελεσμένα για τους αγρότες από την κυβέρνηση, που υπερψήφισε τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur
- Δένδιας: Η Τουρκία αμφισβητεί τα σύνορα του Ελληνισμού – Απαραίτητες οι αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις
- Κέιτ Μίντλετον: Γιορτάζει τα 44α γενέθλια της με λυτρωτικό βίντεο ευγνωμοσύνης – «Αληθινά ζωντανή»






