Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Η κ. Τέτα Πουλιοπούλου, ιδιοκτήτρια και σεφ στο εστιατόριο "Ντολτσό" στην Καστοριά, βάζουμε τα ασπράδια του αβγού μέσα στη ζύμη του κιμά ώστε να τον αφρατέψει και με τους κρόκους φτιάχνει ένα κρεμώδες, σχεδόν βελούδινο αβγολέμονο.
Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: περίπου 30΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1/2 φλιτζ. λάδι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
3 καρότα τριμμένα
2 αβγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τους κρόκους και το λεμόνι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Ρίχνουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια και λάδι σε μια κατσαρόλα, καθώς και το μισό από το αλάτι που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε για το φαγητό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Οταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Οταν είναι έτοιμα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε με το μίξερ ή με έναν αβγοδάρτη τους κρόκους με το λεμόνι. Ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα 2-3 δόσεις από το ζουμί του φαγητού ανακατεύοντας. Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια και ανακινούμε λίγο την κατσαρόλα να πάει το αβγολέμονο παντού.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες
- Σι Τζινπίνγκ από το Παρίσι: «Ξεχάστε τις ΗΠΑ, το μέλλον είμαστε εμείς»
- Υψηλές τιμές, χαμηλή προσφορά στο μικροσκόπιο της αγοράς
- Αναδρομικά έως €4.000 σε 370.000 συνταξιούχους
- Οι Ευρωπαίοι έχουν περισσότερο χρόνο και οι Αμερικανοί χρήματα – Ποιο από τα δύο αξίζει περισσότερο
- Οι παγίδες των τεκμηρίων για ιδιοκτήτες ακινήτων