Hurriyet : Άσυλο από την Ελλάδα ζητά η πρώην βουλευτής των Κούρδων, Λειλά Μπιρλίκ
Η Λέιλα Μπιρλίκ κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για «στενές σχέσεις με το PKK», το οποίο στη γειτονική χώρα θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, ενώ της έχει επιβληθεί ποινή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση της
Άσυλο από την Ελλάδα φέρεται να έχει ζητήσει η πρώην βουλευτής του Κουρδικού Κόμματος της Τουρκίας, Λέιλα Μπιρλίκ, η οποία κατηγορείται για στενές σχέσεις με το PKK, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.
Η πρώην βουλευτής του Κουρδικού Κόμματος της Τουρκίας (HDP) φέρεται να κατέφυγε παράνομα στην Ελλάδα όπου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ορεστιάδας και εκεί εξέφρασε τη βούληση για υποβολή αιτήματος ασύλου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Hurriyet», η πρώην βουλευτής βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης, όπου και κρατείται.
Η ίδια κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για «στενές σχέσεις με το PKK», το οποίο στη γειτονική χώρα θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, ενώ της έχει επιβληθεί ποινή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αρκετοί κατηγορούμενοι προσέφυγαν στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι έχουν σταθεί ως αφορμή σφοδρότατης σύγκρουσης Αθήνας – Άγκυρας.
- Μπανγκλαντές: Το BNP κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενο ριζικές αλλαγές – Συγχαρητήρια μηνύματα από ΗΠΑ και Ινδία
- Η προπόνηση που πάει την απώλεια βάρους σε άλλο επίπεδο
- Υεμένη: Καταδίκη για παραβίαση εγκαταστάσεων του ΟΗΕ στη Σαναά στο Συμβούλιο Ασφαλείας – Τι ζήτησε η Ελλάδα
- Συνεχίζει να καλπάζει ο πληθωρισμός: Γιατί «χτυπάει» περισσότερο την Ελλάδα
- Συνταγή: Quesadilla με γύρο κοτόπουλο
- Ο κομματικός Τασούλας και ο υπερθεσμικός Τσίπρας





