Μπουκιές γλυκοπατάτας με κρούστα τυριού
Η γλυκοπατάτα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, είναι όμως πολύ θρεπτική.
Υλικά για 3-4 μερίδες
2 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 κ.γ. αλάτι με σκόρδο
1/2 κ.γ. μυρωδικά
Αποξηραμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βάλτε το σκόρδο, το βούτυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι και τα μυρωδικά σε μια σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και ανακατέψτε.
Βάλτε και τα κομμάτια γλυκοπατάτας μέσα και συνεχίστε το ανακάτεμα έτσι ώστε να καλυφθούν.
Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και ακουμπήστε τα κομμάτια γλυκοπατάτας.
Ψήστε για 18-22 λεπτά.
Σερβίρετε όσο είναι ζεστά και γαρνίρετε με τον μαϊντανό αν θέλετε.
- Πίτερ Νάιγκαρντ – Η βρώμικη περίπτωση του ψαρομάλλη, σεξουαλικού εγκληματία που συνδέεται με τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στην τράπεζα στον Εύοσμο
- Τι έδειξαν τα αλκοτέστ μετά το ρεβεγιόν Χριστουγέννων – Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι
- Παπανικολάου για Μόρις: «Τα πρώτα δείγματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά»
- Άγιος Δημήτριος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο δήμος
- Κυβερνοασφάλεια: Γιατί οι χάκερς αγαπούν τις γιορτές – Τρία τρανταχτά παραδείγματα των τελευταίων χρόνων
